Для незрячих дітей видали книжку про мумі-тролів шрифтом Брайля.

 

Благодійна організація «Фонд родини Нечитайло» у партнерстві з Львівським осередком громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» та «Видавництвом Старого Лева» видала повість Туве Янссон «Комета прилітає» шрифтом Брайля у двох томах, інформує сайт ВСЛ.

 

Книги будуть розіслані по всій Україні – у Миколаїв, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський, Луцьк, Черкаси, Полтаву, Одесу, Львів - всюди, де є спеціалізовані бібліотеки, школи-інтернати, реабілітаційні центри для незрячих дітей та дітей з вадами зору. 

 

«Люди, які позбавлені щастя бачити світ очима, потрапляють у інформаційний вакуум. Ми сподіваємося, що у майбутньому потрохи будемо вирішувати цю проблему. Адже це не проблема одного товариства, це спільна справа всього суспільства. Світ мумі-тролів існує за принципами доброти і світлих ідей, адже їхня родина у легкій і ненав’язливій формі допомагає друзям маленького Мумі-троля, створює відкритий дім для багатьох гостей. Сподіваюся, Україна стане такою ж», – зазначила головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка.

 

Видання твору «Комета прилітає» стало знаковим, адже саме цього року повість святкує своє 70-річчя. 

 

Двотомник надрукований у Республіканському будинку звукозапису і друку УТОСу, розповсюдженням видань займається «Фонд родини Нечитайло». Перелік отримувачів книжок можна побачити за цим посиланням.

 

«Якщо ви не маєте можливості звернутися до організацій, які отримують книжки, - зверніться до організаторів фонду і вони розглянуть питання адресної доставки», – додали у видавництві.

24.06.2016