Містянам показали автобуси «Електрону», що незабаром почнуть курсувати містом.

Найближчим часом на львівських дорогах з’явиться 10 нових автобусів, які місто придбало у підприємства «Концерн-Електрон». Сьогодні їх показали містянам на площі Ринок, передає ЗіК.

 

Ці автобуси – остання розробка львівського підприємства. Раніше «Електрон» випустив трамваї, тролейбуси та електробус. Виробництво міських автобусів завершило лінійку громадського транспорту, яку можуть виготовляти у Львові.

 

Головною перевагою автобусів марки «Електрон» А18501 є те, що усі вони обладнані двигуном Євро 5 – він є економним та екологічним. Автобус низькопідлоговий, має кілька систем гальмування, а також бортовий комп’ютер з сенсорними дисплеями, за допомогою яких можна управляти усіма системами автобуса та проводити повну діагностику їхньої роботи.

 

Всі деталі салону, зокрема і обшивка крісел – з негорючих матеріалів. Окрім того, автобус пристосували для інвалідів та матерів з візками: для зручного заїзду він має спеціальний відкидний пандус.

 

Як повідомляв Z, закупівлю ще 55 таких автобусів зупинив Антимонопольний комітет України через скарги інших учасників тендеру.

25.05.2016