Стартує переатестація колишніх міліціонерів.

В Івано-Франківській області з-поміж місцевих громадських активістів та журналістів починають відбирати членів комісій, що проводитимуть переатестацію правоохоронців з Нацполіції, пише Галка.

 

Радник міністар внутрішніх спав Іван Варченко розповів, що на час атестації поліцейських Івано-Франківщини сформують 10 комісій: 6 перевірятимуть молодший начальницький та рядовий склад поліції, 3 – керівників обласного управління Нацполіції та начальників районних та міських відділів. Одна комісія буде апеляційною.

 

Під час переатестації кожен поліцейський складатиме письмові іспити на логічне мислення та знання профільного законодавства та спілкуватиметься з атестаційною комісією, що може рекомендувати звільнити його, залишити на посаді, підвищити або понизити, або ж додатково відправити його на поліграф. Також атестаційна комісія вивчатиме декларації екс-міліціонерів, їхній послужний список, може обговорювати дані з відкритих джерел (в соцмережах, ЗМІ тощо).  Рішення комісії буде визначальним.

 

Увійти у атестаційні комісії з-поміж місцевих громадських активістів та журналістів зголосилося понад 150, але відберуть лише 25 членів. Також у комісіях працюватимуть представники Нацполіції з Києва та представники Івано-Франківської Патрульної поліції.

 

Як повідомляв Z, на Львівщині переатестація ще й не починалась, комісії не формуються.

25.05.2016