Міський голова Тернополя Сергій Надл поскаржився, що хворі на діабет містяни не мають інсуліну через те, що обласна адміністрація не провела тендер на його закупівлю, передає ІНТБ.

 

«Забезпеченням інсуліном людей, які залежать від нього, робиться за рахунок коштів державного бюджету. Кошти виділяються з державного бюджету на обласні адміністрації. Вони зобов’язані провести тендера, закупити інсулін, і дати його по медичних закладах для потреб людей. До цього часу область, на жаль, не провела цих тендерів. Інсулін не закріплений, страждають наші тернополяни», – сказав Сергій Надал.

 

Для забезпечення першочергової потреби у препаратах у березні з міського бюджету виділили 100 тис. грн, стільки ж – з обласного бюджету. Проте в міській раді кажуть, що для забезпечення ліками хворих на місяць потрібно майже утричі більше грошей.

 

Під час минулого засідання сесії Тернопільської міської ради депутати ухвалили звернення до голови ОДА Степана Барни та голови облради Віктора Овчарука з проханням додати коштів на ліки та якнайшвидше провести тендери на їх закупівлю.

25.04.2016