Мешканці двох обласних центрів залишились без гарячої води через борги за газ.

Івано-Франківськ та Луцьк залишились без гарячої води, бо котельні міст не отримують газу через заборгованість. Виняток зробили лише для лікарень і будинків дитини, передає ЗіК.

 

В Івано-Франківську 20 тис. квартир залишились без гарячої води. У «Теплокомуненерго» кажуть, що НАК «Нафтогаз» уже традиційно після завершення опалювального сезону припиняє їм газопостачання.

 

«Заборгованість за спожитий газ становить 109 мільйонів гривень. Із них 47 мільйонів – пені і штрафи. Це ті кошти, які нараховані за рішеннями судів через несвоєчасну оплату за надані послуги», – розповів директор «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак.

 

Луцьк же заборгував 40 млн грн за газ.

 

«Держава жодного року повністю не віддавала підприємствам теплоенергетики компенсацію за різницю в тарифах. Відповідно, накопичилися борги. А несплачену різницю за тарифами «Нафтогаз» вимагає повернути живими грішми», – пояснив міський голова Луцька Микола Романюк.

 

Люди такою ситуацією обурені, адже вони вчасно сплачують за комунальні послуги, проте все одно страждають.

 

Оскільки «Нафтогаз» вимагає повного погашення заборгованості, то неможливо сказати, коли в оселях містян знову з’явиться гаряча вода.

07.04.2016