Четверо комунальників преміювали себе на 400 тис. крадених коштів.

У Львові судитимуть посадовців комунального підприємства, які привласнили майже 400 тис. грн бюджетних коштів, повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Як розповіли в прокуратурі, четверо посадовців-керівників комунального шляхо-ремонтного підприємства підозрюються у службовому підробленні та привласненні 400 тис. грн бюджетних коштів під час ремонту вулично-дорожньої мережі у Львові протягом 2014 року.

 

«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці вносили до документації завідомо недостовірні відомості про виконання робіт та використані матеріали, зокрема, зазначали про використання якісної асфальтно-бетонної суміші, що насправді не закуповувалась. Натомість, для ремонту доріг підприємством використовувалась суміш сумнівного походження», – йдеться у повідомленні.

 

Через такі дії посадовців ремонт доріг за документами обійшовся на майже 400 тис. грн дорожче, аніж насправді. А «зекономлене» чиновники нарахували собі у вигляді премій.

 

Їх дії кваліфіковано за ч.4 ст.191 (привласнення шляхом зловживання своїм службовим становищем у великому розмірі) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) ККУ. За це посадовцям загрожує до 8 років тюрми.

24.03.2016