Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання робочої групи, що готує проведення в області Міжнародного інвестиційного форуму, заявив, що є охочі збудувати тут сонячну електростанцію, передає Терен.

 

Площа «полів» сонячних батарей, за словами Степана Барни, становитиме 5 га, хоча, вважає він, для області цих потужностей замало.

 

«Збудують її інвестори у Підгаєцькому районі. Але цих потужностей – надто мало для регіону. Ми будемо говорити із вірогідними інвесторами не лише про сонячну енергетику, а й про малі гідроелектростанції, а також про розробку покладів торфу у Шумському районі. Нам треба дуже серйозно думати про енергоефективність», – сказав очільник області.

 

 

 

Окрім того, голова ОДА наполягає на оновленні і запуску вже існуючих, але забутих і подекуди тривалий час не використовуваних ГЕС на невеликих річках області, оскільки будувати каскад ГЕС на верхів’ї Дністра за проектом «Укренерго» все ж не будуть.

 

Як повідомляв  Z, на Львівщині завершується будівництво сонячної електростанції у Самбірському районі. Також є сонячна електростанція і на Богородчанщині, що в Івано-Франківській області.

16.03.2016