Чиновник побоявся куштувати суп в шкільній їдальні.

Секретар Коломийської міської ради Любомир Жупанський розповів на своїй сторінці в мережі Facebook про те, як триває перевірка їдалень закладів освіти міста.

 

«Часто чув нарікання від батьків учнів школи №8 щодо харчування у шкільній їдальні, тому сьогодні вирішив перевірити саме цей навчальний заклад. Навідався несподівано напередодні «великої» перерви», – написав чиновник.

 

За його словами, перш за все у школі його вразив неприємний запах з їдальні, в якій відсутні витяжки, а стіни – вкриті пліснявою.

 

«В принципі, на кухні чисто, однак є багато зауважень та «але»… Приміщення їдальні старе і потребує негайного ремонту, а кухня – відповідного оснащення технікою та нового посуду (тут деякі вилки і ложки, мабуть, старші за мене)», – додв Любомир Жупанський.

 

Секретар міськради придбав за 8 грн обід з першою та другою стравами.

 

«На «перше» був овочевий суп, не надто апетитний на вигляд, тож дегустувати не ризикнув. На «друге» - картопляне пюре із тушкованою капустою та трьома шматочками вареної ковбаси. Присутність на тарілці отої вареної ковбаси мене дуже обурила, адже не варто годувати дітей ковбасою, в якій, на моє переконання, м’ясом і не пахне. Чому не приготувати дітям котлети, відбивні, тефтелі, смажену рибу? Кухарка виправдовувалася, що після вихідних не було часу замовити м'ясо, тому вирішили сьогодні доповнити гарнір ковбасою», – розповів він.

 

Любомир Жупанський додав, що більшість дітей не стали їсти шкільний обід, а на запитання про те, чи смачно годують в їдальні, просто скривились.

 

«Висловив директору своє незадоволення почутим на нюх та побаченим. Він запевняє, що найближчим часом планує поміняти кухаря, і розуміє, що у їдальні потрібно робити ремонт. Проте мені видалось, що директор не надто переймається очевидними проблемами. Зробив йому зауваження і, швидше за все, викликатимемо Володимира Рибчина у міську раду і говоритимемо про стан харчування у шкільній їдальні», – сказав чиновник.

10.03.2016