Поліція звернулась по допомогу до міської влади через очікуваний наплив звільнених в’язнів.

Перший заступник начальника Калуського відділу національної поліції в Івано-Франківській області Валерій Рибак під час засідання сесії Калуської міської ради звернувся до депутатів з проханням долучити сили міста до охорони громадського порядку, адже очікується наплив звільнених за «законом Савченко» в’язнів, пишуть Вікна.

 

«Звільняється близько 50-ти тисяч осіб, багато з яких засуджені за наркотики, крадіжки, зберігання зброї. Тому звертаюся до міської ради з проханням допомогти – збільшити чисельність громадських формувань, скласти спільні із ним маршрути, щоб «перекрити» хоча би найбільш «вразливі» місця», – сказав Валерій Рибак.

 

Він додав, що з місць позбавлення волі звільняються багато мешканців Луганської і Донецької областей, яким не буде куди повернутися, тому, імовірно, вони “їздитимуть Україною.

 

Тим часом, у Калуському відділі поліції – 130 осіб особового складу, які обслуговують місто і район із 130-тисячним населенням. Серед поліцейських – лише 17 дільничних інспекторів і 17 працівників карного розшуку.

 

Як повідомляв Z, на Львівщині за «законом Савченко» вже звільнено 301 в’язня, найближчим часом на волю мають вийти ще 126.

24.02.2016