301 в’язень вийшов на волю за «законом Савченко».

 

Із установ відбування покарання у Львівській області за «законом Савченко», коли день перебування у СІЗО зараховується за два дні ув’язнення, достроково звільнили 301 засудженого, повідомили в Управлінні державної пенітенціарної служби України у Львівській області, передає Zaxid.net.

 

До кінця лютого та упродовж березня на волю достроково вийдуть ще 126 засуджених.

 

Законопроект авторства Надії Савченко, згідно з яким 1 день, проведений у слідчому ізоляторі попереднього тримання буде рахуватися як 2 дні ув’язнення, Верховна Рада ухвалила наприкінці листопада минулого року.

 

Відповідно до нового закону, вийшов на волю колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, якого арештували у 2008 році та засудили до 10-річного ув’язнення. Він провів у СІЗО понад три роки, а загальний строк його утримання в ув’язненні становив 7 років.

 

Також за цим законом достроково звільнили засудженого до 8 років в'язниці Андрія Слюсарчука, відомого як «доктор Пі». Йому залишалося відбути за ґратами ще півтора року, але суд зарахував 2 роки і 3 місяці, які Андрій Слюсарчук провів у СІЗО, як 4 роки і 6 місяців основного покарання.

 

Як повідомляв Z, у Тернопільській області пенітенціарії через брак коштів на утримання планують звільняти ув'язнених за застави.

 

23.02.2016