Через брак коштів у Тернопіллі хочуть зменшити кількість засуджених в тюрмах.

 

У тюрмах Тернопільщини планують зменшити кількість в’язнів через відсутність коштів на їх утримання та через те, що умови в пенітенціарних закладах не відповідають сучасним вимогам, розповів начальник головного територіального управління юстиції Тернопільської області Едуард Кольцов, передає сайт 0352.ua.

 

На утримання одного ув’язненого необхідно до 30 тисяч гривень на рік, а умови у колоніях повинні сприяти засудженим виправитися. Відтак, для окремих засуджених шукатимуть альтернативні шляхи відбування покарання, щоб зменшити їх кількість у тюрмах.

 

«У системі пенітенціарної служби працює до 30 тисяч співробітників. Вони стережуть до 60 тисяч засуджених. Рівень заповненості закладів пенітенціарної служби становить 63%. Є такі заклади, на утримання яких необхідно ще більше коштів з бюджету. Коли порахували спеціалісти, то утримання у таких закладах одного засудженого становить 300 тисяч гривень на рік. Відтак зараз йде мова про скорочення у виправних закладах. Законодавство дозволяє використовувати заставу замість утримання у слідчих ізоляторах», – сказав Едуард Кольцов.

 

За рахунок скорочення у пенітенціарній службі, співпрацівникам планують підвищити заробітну плату. Раніше середній рівень зарплати у цій службі становив 3 тисячі гривень, далі має бути 5 тисяч.

 

 

19.02.2016