НБУ поділиться з бійцями АТО відпочинковою базою в горах.

Представники Нацбанку України заявили, що готові передати оздоровчий комплекс «Прикарпаття» в Яремче на Івано-Франківщині для реабілітації військових, повідомляє Курс.

 

База «Прикарпаття» збулована 2010 року і прославилась завдяки публікаціям про закупівлю для її інтер’єрів дорожезних меблів. Після Революції Гідності, у 2014 році, голова НБУ Валерія Гонтарєва обіцяла продати базу як непрофільний актив, проте досі цього не сталось.

 

Тепер в НБУ кажуть, що готові передати базу відпочинку заступнику голови облради Ользі Галабалі для оздоровлення та реабілітації ветеранів АТО.

 

Зараз база розділена на два блоки, до кожного окремий вхід та вихід на терасу, з якої відкривається панорама річки та лісу.

 

Блок «А» планувався для прийому «VIP-гостей». Він двоповерховий, з ліфтом. Тож, кажуть в НБУ, буде зручним для інвалідів та поранених. У блоці три спальні, хол з каміном, санвузли. Єдиний недолік – недороблена кухня.

 

Блок «Б» розрахований на 5 сімей. Тут є 4 поверхи, включно з цокольним, де розташовані господарські приміщення і тренажерний зал. Також в цьому блоці є більярдна, сауна, басейн і джакузі, камінна зала і кухня з їдальнею на 20 осіб.

 

В НБУ кажуть, що для передачі бази для потреб військових зі зони АТО потрібно доробити каналізацію та ліфти і подолати низку бюрократичних процедур.

 

Заступник голови облради Ольга Галабала каже, що потрібно близько 6 млн грн, щоб довести бзу до пуття, хоча в НБУ кажуть, що ці підрахунки застарілі, адже долар утричі подорожчав.

 

Ольга Галабала зазначила, що базу можна передати на баланс Міністерства охорони здоров'я або Міноборони. Також облрада може взяти базу на свій баланс та фінансувати її з власного бюджету. Хоча в обласної ради може не вистачити коштів на це.

12.02.2016