Три фракції коаліції оголосили про небажання бачити Яценюка прем'єром.

Голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко заявив, що три фракції коаліції не бачать прем'єр-міністром Арсенія Яценюка, і визнав, що коаліція переживає політичну кризу.

 

Про це він сказав після зустрічі представників фракцій коаліції з прем'єром, інформує УНІАН.

 

"На жаль, мушу засвідчити, що маємо вже стовідсотково оформлену політичну кризу коаліції і коаліційного уряду", – заявив Луценко.

 

Голова фракції зазначив, що "Народний фронт" ультимативно говорить винятково про прем'єрство Яценюка. "З іншого боку, тепер уже три фракції ультимативно говорять про прем'єра не-Яценюка", – додав Луценко. Ідеться про "Батьківщину", "Самопоміч" та Радикальну партію.

 

За його словами, у нинішнього голови уряду нема достатньо підтримки у парламенті "для проведення законів". "Це означає повномасштабну політичну кризу. І це означає, що прем'єр-міністр, Кабінет міністрів, парламент мусять знайти вихід з цієї ситуації”, – зазначив лідер фракції БПП.

 

Луценко заявив, що Блок Порошенка готовий працювати із Яценюком, хоч це і "не легко, і не завжди ефективно". "Але ми вважаємо, що це можливо в разі радикального оновлення Кабінету міністрів. Але, на жаль, сьогодні інші фракції заявили про те, що вони такого шляху не бачать. І кількість депутатів у цих фракціях означає, що коаліція недієздатна", – додав Луценко.

 

08.02.2016