У Національному музеї відкриється виставка шести скульпторів з різних регіонів України.

У Львові в Національному музеї імені Андрія Шетицького 4-го лютого відкриють виставку скульпторів Петра Антипа, Олександра Дяченка, Володимира Кочмара, Валерія Пирогова, Олега Капустяка та Василя Ярича, передає Твоє місто.

 

Скульптори презентують старше та середнє покоління художників, які намагаються відійти від соцреалізму та оновити сучасну пластичну традицію. Ідея виставки належить Володимирові Кочмару та Олегові Капустяку, які представляють Львів та Харків.

 

Завідувач сектору культурно-освітньої роботи Національного музею Марія Цимбаліста розповіла, що вже давно ані у Львові, ні в інших великих містах не відбувалося великих культурних заходів, які б представляли скульптуру різних регіонів України разом. Зазвичай, такі події відбуваються в столиці. Тож для Львова дана виставка є безпрецедентною.

 

Учасники експозиції поєднують різні міста та різні традиції: Петро Антипа та Олександр Дяченко походять із Києва, Харків представлятимуть Володимир Кочмар та Валерій Пирогов, а Львів –  Олег Капустяк та Василь Ярич. Вони були одними з перших, хто наприкінці XX – початку ХХІ століття почали звертатися до національної української пластичної традиції.

 

«Із нагоди цієї виставки видали каталог, який містить історію ідеї виставки, а також зображення самих експонатів», – додала Марія Цимбаліста.

 

Відкриття експозиції відбудеться 4 лютого о 16 год, у цей день вхід буде вільним. А вже з наступного дня виставка стане платною: наразі ціна уточнюється, але, за попередніми даними, вартість квитка становитиме 20 гривень.

 

Виставка триватиме до 8 березня.

02.02.2016