Ярош створив свій Національний рух.

Сьогодні, 2-го лютого, в Івано-Франківську екс-керівник обласного «Правого сектору» Василь Абрамів розповів про створення Національного руху Дмитра Яроша, повідомляє Стик.

 

«Хочемо повідомити громадськості області, що на Івано-Франківщині розпочинає свою роботу Національний рух Дмитра Яроша. 28 грудня Дмитро Ярош вийшов із «Правого сектору», і люди, які йому довіряли, далі йтимуть разом з ним. ПС був створений на Майдані, для революції. Ми ж хочемо створити рух, що залучатиме ширші маси людей, людей, які бажають змінювати державу. Цей рух займатиметься громадською та політичною діяльністю, також ми створимо приймальні народного депутата України Дмитра Яроша», -  розповів Василь Абрамів.

 

Ідеологія нового руху, за словами Василя Абраміва, буде націоналістичною, але Дмитро Ярош виступає проти кривавихбунтів, але за конструктив і співпрацю з владою там, де це можливо.

 

Координатор Національного руху Дмитра Яроша в Івано-Франківській області Тарас Шнайдер додав, що зацікавлення в русі вже висловили громадські діячі, волонтери й учасники АТО.

 

Фінансову підтримку новостворена організація планує отримувати від малого та середнього бізнесу, що братиме участь в русі.

 

Окрім того, Добровольчий український корпус реорганізований в Українську Добровольчу Армію, розповів керівник мобілізаційного центру УДА Максим Швець.

 

Він закликав усіх охочих вступати в УДА з метою збільшення особового складу та протистояння проросійським бойовикам на сході України. За словами Максима Швеця, приймати будуть всіх, хто зможе пояснити, чому хоче вступити до війська. Проводитимуться регулярні вишколи, зокрема в Карпатах.

 

Всеукраїнський з'їзд нового руху відбудеться у березні.

02.02.2016