Розділення автівок на кордоні за реєстрацією зменшило черги.

Експеримент прикордонної служби із розмежуванням руху транспортних засобів української та іноземної реєстрації у пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Краковець» сприяє зменшенню черг на обох смугах, розповів помічник начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Володимир Шеремета, передає ЗіК

 

«Про якісь висновки говорити ще рано, однак наразі ми бачимо, що розділення смуг на транспортні засоби з іноземною реєстрацією із українською зменшило кількість людей в обох чергах», – сказав Володимир Шеремета.

 

Як повідомляв Z, через свята експеримент вирішили продовжити до 28 січня.

 

За словами прикордонника, здебільшого черги виникають на пунктах пропуску «Шегині», «Рава-Руська» та «Краковець». Близько 70% громадян у них – власники авто з іноземною реєстрацією, які кожні п’ять днів повинні перетинати державний кордон.

 

«Але є громадяни, які перетинають кордон з іншою метою, тому й було вирішено їх розмежувати. Однак, наразі іноземець має ставати у смугу руху із українцями на польських машинах. Ми це все враховуємо і в подальшому прийматимемо рішення, щоб ці водії якось виїжджали з такої черги. До прикладу, якщо в смузі автомобілів з українською реєстрацією людей не буде, а в іншій – їх аж надто багато, то іноземців переводитимуть на порожню смугу. Але в ручному режимі ніхто не діятиме», – розповів Володимир Шеремета.

 

З 19 січня працівники Нацполіції патрулюють підʼїзди до пунктів пропуску, аби виявляти порушників, які хочуть перетнути кордон позачергово.

21.01.2016