Шахтарі ДП «Львіввугілля» отримають зарплату протягом тижня.

Шахтарям мають погасити заборгованість із заробітної плати щонайпізніше до 20 січня, заявив виконувач обов’язків генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко, передає Вголос.

 

Андрій Дяченко розповів, що за словами керівництва держави та області, в бюджеті закладено 500 млн грн на погашення боргів із виплати зарплати за листопад-грудень 2015 року. Завтра уряд під час засідання має вирішити питання розподілу коштів, зокрема, скільки отримає ДП «Львіввугілля».

 

Щодо вимог шахтарів, які перекривають дороги, то Андрій Дяченко називає їх справедливими, але водночас вважає, що хтось «накручує» шахтарів.

 

«Хтось говорить, що гроші мають бути вже, знаючи, що гроші будуть до 20 січня. Відтак закликають людей: проведімо акцію, а потім скажемо, що домоглися виплати заробітної плати. Це моя особиста думка», – сказав він. Андрій Дяченко розповів, що за листопад шахтарі отримали 46% фонду заробітної плати, заборгованість становить 54%. У грошовому еквіваленті сума заборгованості сягає 58 млн грн. Зарплату за грудень, за його словами, виплачують після 20 числа наступного місяця, фактично цей термін іще не надійшов.

 

Окрім очікування на державні кошти для погашення заборгованості із зарплати, паралельно, за словами керівника ДП «Львіввугілля», ведуть роботу з «Укрвугіллям» над залученням коштів від реалізації вугілля.

 

Як повідомляв Z, сьогодні, 12 січня, гірники перекрили трасу Львів-Рава-Руська.

12.01.2016