США заявили про знищення ватажка ІДІЛ, пов’язаного з терактами в Парижі.

Коаліція на чолі зі США за місяць знищила десять керівників терористичної організації «Ісламська держава», серед яких і Абдул Кадер Хакім, який був причетний до терактів у Парижі. Про це повідомила аґенція Reuters з покликом  на речника Пентагону, полковника армії США Стіва Воррена.

 

 

«Керівники ІДІЛ були ліквідовані внаслідок прецизійних повітряних ударів. Серед убитих терористів були бойовики, причетні до терактів у Парижі, деякі з них планували нові теракти, спрямовані проти країн Заходу», - повідомив полковник Воррен.

 

Він розповів, що Абдул Кадер Хакім займався зовнішніми операціями ІДІЛ і мав зв’язки з паризької осередком. Його було ліквідовано 26 грудня в Мосулі.

 

«Поки організатори операцій продовжують свою роботу, армія США буде розшукувати їх і вбивати», - пообіцяв речник Пентагону.

 

Нагадаємо, серія терактів в Парижі було вчинено увечері 13 листопада. Бойовики влаштували кілька вибухів біля стадіону Стад-де-Франс, відкрили стрілянину у декількох кафе і захопили концертний зал Bataclan. На момент нападу в концертному залі було близько 1,5 тис. осіб. Внаслідок терактів загинули 130 осіб.

 

Під час розслідування було встановлено, що організатором терактів в Парижі був громадянин Бельгії Абдельхамід Абауд, котрий два роки воював у Сирії на боці «Ісламської держави», перш ніж повернутися до Європи.

29.12.2015