Шахтарі оголосили страйк.

ПАТ «Львівська вугільна компанія» припинило роботу, повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

За словами голови первинної профспілкової організації НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» Наталії Барної, працівники припинили роботу через заборгованість зі зарплати, що сягнула понад 20 млн грн, та через невизначеність подальшої долі підприємства.

 

Вона зазначила, що працівникам досі повністю не виплатили заробітну плату за червень.

 

Коли на підприємстві з’явився новий керівник, працівникам до раніше погашених 40% зарплати за червень спромоглися додати ще 17,5%. Керівництво обіцяло виплатити ще хоча б місячну зарплату, але тепер замість нього на підприємстві з’явився новий арбітражний керуючий.

 

«Кажуть, що фабрику передають у держвласність, обіцяють до кінця дня видати зарплату за місяць із заборгованої майже за півроку. Але люди вже нічому не вірять, тому братися до роботи сьогодні відмовилися. Будуть чекати виконання обіцяного до кінця сьогоднішнього дня. А далі діятимуть відповідно до обставин.

 

А от дізнатися про плани нового керівника та перспективи підприємства  працівники ПАТ не мають можливості, бо пан Постоленко, щойно обійнявши посаду, подався до Львова. Принаймні так поінформували профспілковий комітет НПГУ», – написав Михайло Волинець.

 

Він зазначив, що ухвалою Господарського суду Львівської області від 25.08.2015 р. за заявою ПАТ «Альфа-Банк» м. Київ порушено справу про банкрутство ПАТ «Львівська вугільна компанія» та введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна було призначено Ярослава Шутку. 13 листопада 2015 р. у засіданні цього ж суду задоволено заяви розпорядника майна – арбітражного керуючого Ярослава Шутки про звільнення від виконання повноважень розпорядника майна, а В.Постоленка щодо призначення його розпорядником майна ПАТ.

29.12.2015