В області хочуть побудувати 16 притулків для тварин.

Розробники обласної програми охорони навколишнього природного середовища до 2020 року передбачили у проекті документа будівництво 16-ти притулків для тварин вартістю від 100 тисяч до 1 млн грн кожен, повідомляє Курс.

 

Притулки за 100 тисяч гривень планується відкрити у Верховинському, Богородчанському, Городенківському, Долинському, Калуському, Коломийському, Косівському, Рогатинському, Рожнятівському, Снятинському, Тлумацькому районах та у містах Болехів та Яремче.

 

Окремо заклали будівництво притулків у Коломиї вартістю 500 тис. грн, а в Надвірній та Івано-Франківську вони мали б обійтися в 1 млн грн.

 

Проект програми попередньо обговорила комісія обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, проте голова екологічної комісії Михайло Якимчук зазначив, що недоцільно будувати притулки за кошти екологічного фонду – мовляв, що до того мають безпритульні собаки.

 

Натомість заступник директора департаменту з питань екології та природних ресурсів Андрій Пліхтяк зазначив, що будівництво притулків для тварин за рахунок екологічних коштів дозволяє постанова Кабміну №1147. Він додав, що за потреби кількість притулків можна зменшити.

 

Як розробники програми визначали, кому дати сто тисяч, а кому мільйон на будівництво притулку, наразі невідомо. Адже проектно-кошторисної документації на жоден притулок ще немає.

21.12.2015