Торгово-розважальний центр на Нижанківського вже не будуватимуть.

Орендар ділянки, що вів будівництво ТРЦ, програв у судовому процесі з міською радою і втратив ділянку, яку отримав у період, коли Львів не мав міського голови.

 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області, Львівський апеляційний господарський суд своєю постановою від 14 вересня цього року залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким було розірвано із ТОВ "Кіносвіт" договір оренди земельної ділянки на проспекті Шевченка, 3 – площі Галицькій,15 у Львові, де велося будівництво торгово-розважального центру.

 

 

Як йдеться у повідомленні, "суди апеляційної та першої інстанцій погодились із позицією прокуратури Львівської області, якою здійснено вступ у розгляд зазначеної справи на стороні Львівської міської ради". За рішенням судів, земельна ділянка, орендована ТОВ "Кіносвіт" підлягає поверненню громаді міста Львова, оскільки надавалась для обслуговування існуючих споруд, а не для спорудження нового об’єкта.

 

Додамо, що 15 квітня цього року Господарський суд Львівської області за позовом Львівської міської ради до ТОВ "Кіносвіт" та за участі прокуратури на боці ЛМР ухвалив рішення розірвати договір оренди земельної ділянки від 30 березня 2006 року, укладений між Львівською міською радою і ТОВ "Кіносвіт" і повернути цю ділянку Львівській міській раді. ТОВ "Кіносвіт" знесло існуючі споруди, розташовані на спірній земельній ділянці, "з метою їхньої реконструкції", і розпочало будівництво на площі більшій, ніж передбачено умовами договору оренди земельної ділянки. "Кіносвіт" стверджував у суді, що будівництво на спірній земельній ділянці погоджено з орендодавцем. На доказ такого погодження "Кіносвіт" посилався на рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 7 квітня 2006 року, підписане виконувачем обов'язків міського голови Зиновієм Сіриком, яким йому було надано дозвіл на проектування реконструкції нежилих приміщень 1-го поверху будинків на проспекті Шевченка, 3 і площі Галицькій, 15 під торговельно-розважальний центр. Втім, суд вирішив, що виконавчий комітет ЛМР не є належною особою, що мала у цьому випадку права погоджувати будівництво, оскільки орендодавцем є Львівська міська рада, а не виконавчий комітет.

 

За даними Єдиного державного реєстру, ТОВ "Кіносвіт" належить львів'янкам Анастасії Тиртичній та Ірині Сердюк.

 

16.09.2015