З 53-х сільрад не мобілізували досі жодного військовозобов'язаного.

Область виконує план 6-ї черги мобілізації нагірше в Україні - на 25%. У деяких сільрадах мобілізацію бойкотують з весни 2014 року.

 

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківського обласного військового комісаріату, найгірше в області 6-та черга часткової мобілізації проходить у Верховинському, Косівському, Рожнятівському та Богородчанському районах, найкраще - в Івано-Франківську, Коломийському, Тисменицькому та Долинському районах. Стаття прес-служби обласного військкомату під назвою "Мобілізація: відверто про наболіле" була опублікована на веб-сайті Івано-Франківської ОДА.

 

У статті працівники військкомату наголошують на тому, що в області є значна кількість сільських рад (загалом, 53), з яких протягом усіх шести черг часткової мобілізації не призвали на військову службу за мобілізацією жодного військовозобов’язаного. У Рогатинському районі – це сільські ради Григорівська, Вишнівська, Дегівська, Кліщівнянська, Колоколинська, Підвинянська, Потіцька, Світанківська, Чернівська, Юнашківська, Явченська. У Рожнятівському районі – сільські ради Ясеньська, Грабівська, Осмолодівська, Дубівська, Каміньська, Красненська, Луганська, Небилівська, Петранківська, Вільхівська. У Тисменецькому районі – сільські ради Посічська та Узинська. У Тлумацькому районі – сільські ради Будзинська, Гарасимівська, Гринівецька, Грушківська, Колінецька, Надорожнянська, Петрівська, Тарасівська. У Снятинському районі – сільські ради Кулачківська, Олешківська, Красноставська. У Городенківському районі – сільські ради Вікнянська, Торговицька, Семаківська, Слобідська, Чортовецька, Вільхівська. У Косівському районі – сільські ради Акрешорська, Городянська, Прокуравська, Річківська, Шепітська. У Верховинському районі – сільські ради Довгопільська, Замагірська, Перехресненська. У Надвірнянському районі – сільські ради Цуцилівська, Чорноославська, Добротівська. У Долинському районі – Розточківська сільська рада. Крім того, досі нікого не мобілізували з Поляницької сільської ради у складі Яремчанської міської ради, на землях якої збудували туристичний комплекс "Буковель".

 

В обласному військкоматі вважають, що значна кількість посадових осіб цих сільських рад не займається оповіщенням військовозобов'язаних, "завойовуючи, на їхню думку, прихильність електорату на найближчих виборах до місцевих органів влади".

 

Нагадаємо, як повідомив на своєму веб-сайті голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, станом на 11 серпня Івано-Франківська область виконала план з мобілізації військовозобов'язаних нагірше в Україні - на 25%.

 

12.08.2015