Головою "Укрнафти" може стати опальний російський бізнесмен.

Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" після найближчих зборів акціонерів, імовірно, очолить Євген Чичваркін – російський бізнесмен, колишній власник мережі "Євросєть", котрий був змушений втекти із Москви до Лондона й там нині розвиває винний бізнес.

 

Про це пише "РБК" з посиланням на джерела. "Певен, що головою "Укрнафти" стане росіянин Ч., Євросєть", – ствердив анонімний співрозмовник аґенції.

 

 

Тим часом олігарх Ігор Коломойський, котрий воює з державою за впливи на "Укрнафту", заявив, що можлива участь Чичваркіна у конкурсі може зірвати цілий відбір. "Не знаю, як там міг з'явитися Чичваркін. Наскільки мені відомо, конкурсна комісія вчора визначилася з двома фіналістами, і Чичваркіна серед них немає. Там два англійці, які пройшли всі етапи конкурсного відбору – там їх було шестеро, тепер залишилося двоє", – цитує Коломойського "Українська правда".

 

Кілька днів тому Євген Чичваркін, схоже, був у Києві, де міг провести переговори з керівництвом держави. 7 липня він опублікував на власній сторінці у Facebook фото з лампадками, розставленими біля портрету Бориса Нємцова на Майдані Незалежності. А 9 липня він поширював оголошення з проханням знайти у Лондоні українсько-російського перекладача.

 

Пізніше Чичваркін підтвердив "Українській правді", що дістав пропозицію очолити "Укрнафту": "Це правда. Та наразі передчасно чомусь радіти". За його словами, в Україні він мав зустріч із людьми, "котрі впливають на ухвалення рішень". Одним із його візаві був Арсеній Яценюк.

 

Євген Чичваркін, 1974 р.н — російський мільйонер, підприємець, співзасновник та колишній співвласник мережі салонів стільникового зв'язку «Євросєть», деякий час лідер московського відділення опозиційної партії «Союз правих сил». З кінця 2008 року — політичний емігрант, мешкає у Великобританії. 

Редакцією російської версії журналу «Форбс» відзначений як один з 9 найнезвичайніших російських бізнесменів — диваків і ексцентриків.

 

10.07.2015