Найкращі фото тварин 2014 року

Цікаві жирафи, розслаблені макаки, голодний ведмідь і змучений верблюд: найкращі світлини тварин, які минулого року фотографи зробили в зоопарках та заповідниках у різних куточках світу.

 

 

1. Несподіванка. Стадо слонів у Національному парку Хванге (Зібабве) не сподівалося, що хтось винирне з їхнього водопою. Фото: REUTERS.

 

 

 

2. Хто найсильніше вистромить голову? Фламінго витягують шиї в парку дикої природи неподалік від китайського міста Гуанчжоу в провінції Гуандун. Фото: REUTERS.

 

 

 

3. Змучений перевізник. Верблюд на австралійському пляжі Лайтхауз (Lighthouse Beach) на Півночі Сіднея широко позіхає, коли туристка знімає сафарі на камеру. Фото: REUTERS

 

 

 

4. Змаскований. З великою кількістю папороті на рогах благородний олень гуляє гущею в лондонському Річмонд-парку. Фото: REUTERS

 

 

 

5. Пухнасті три пакуночки. Вони не довго будуть маленькими: новонароджені великі панди лежать в інкубаторі, що в сафарі-парку Чаймлонг (Chimelong Safari) в китайському Гуанчжоу. Фото: REUTERS.

 

 

 

6. Різдвяна гостина. Cім’я жирафів вже на початку грудня чекає на святкову вечерю. Четверо тварин в сіднейському зоопарку Таронга. Фото: REUTERS.

 

 

 

7. Замість всіх реклам шампуню. 27-річний білий ведмідь Услада струшує воду з хутра після купання в басейні в Ленінградському зоопарку в Петербурзі. Фото: REUTERS.

 

 

 

8. Різдво – свято й для бурих ведмедів. Принаймні в зоопарку Гаґенбека в Гамбурзі, де камчатський бурий ведмідь Маша милується ласощами на ялинці. Фото: REUTERS.

 

 

 

9. Пожежники знімають єнота з дерева в житловому районі китайського міста Куньмін, що в провінції Юньнань. Фото: REUTERS.

 

 

 

10. Пляшечка для носухи. Цій носусі білоносій один тиждень, її годує молоком співробітниця зоопарку Роєв Ручей в російському Красноярську. Фото: REUTERS.

 

 

 

11. Орлиний привіт. Орлан білоголовий в заповіднику Чілкат в Гейнсі (Аляска) вистромив свої кігті й уважно дивиться. Фото: REUTERS.

 

 

 

12. День оздоровлення. Група японських макак розслабляються в гарячому джерелі в засніженій долині Яманоуті в Японії – ідеальне місце для догляду за хутром. Фото: REUTERS.

 

 

 

13. Трьохмісячна макака сидить перед нагрівачем в парку дикої природи в китайському Куньміні. Фото: REUTERS.

 

14. Так зручніше. Малюк горили вмостився на своїй мамі в зоопарку Таранга, що в Сіднеї. Фото: REUTERS.

 

 

 

15. Без мами, та не самотні. Два леопарденята зі Шрі-Ланки у французькому місті Мобеж. Фото: REUTERS.

 

 

 

16. Білий ведмідь Тайга намагається підтягнутися на засніженій гілці в Акваріумі Квебека в Канаді. Фото: REUTERS.

 

 

 

17. Червоний кардинал розфарбовує снігопад в нью-йоркському передмісті Наєк. Фото: REUTERS.

 

 

 

18. Лисиця дрімає поміж осіннім листям в лондонському саду. Фото: REUTERS.

 

 

 

19. Річкова видра шукає їжу серед ялинкового гілля в парку Буттонвуд в Нью-Бедфорді, Массачусетс. Фото: REUTERS.

 

 

 

20. Ящірка гоноцефал, що з родини агамових, позує на олівці свого власника в честерському зоопарку в Сполученому Королівстві. Фото: REUTERS.

 

 

 

Зреферувала Соломія КРИВЕНКО

Оригінал за посиланням: http://www.welt.de.

23.12.2014