Фінісаж «Пам’яті тої, що пам’ятає»

Львів’ян та гостей міста запрошують на виставку «Пам’яті тої, що пам’ятає» та на події до її закриття

 

 

Цього тижня, 8 вересня, завершує роботу міжнародна виставка «Пам’яті тої, що пам’ятає»  в Jam Factory Art Center. До закриття виставки артцентр пропонує програму активностей: обговорення творчості АРВМ (Ади Рибачук та Володимира Мельніченка), показ документальної стрічки про мистецьке подружжя та останню кураторську екскурсію виставкою.

 

 

6 вересня 18:30 (тривалість: до 1.5 год) 

Розмова «Сучасна візія антиколоніальної спрямованості творчості АРВМ». Олександр Галинський і Алевтина Кахідзе.

Локація: зал Авдиторія

Вхід: за реєстрацією

 

Алевтина Кахідзе розпитає Олександра Галинського, друга та архіватора Ади Рибачук і Володимира Мельніченка, про поїздки АРВМ на північ (на острів Колгуєв) у п’ятдесятих-шістдесятих роках минулого століття. Поговоримо про те, як молоді художники з Києва стали свідками колоніальної політики Радянського Союзу щодо так званих малих народів ненців і як ці знання та досвід вплинули на подальшу творчість митців.

 

 

7 вересня 18:30 (тривалість: до 2 год)

Перегляд документального фільму «Шелест кроків» та дискусія

 

Локація: зал Авдиторія

Вхід: за реєстрацією

 

«Шелест кроків» — стрічка про сьогодення і спогади, про смерть і життя, про розпач і щастя. Про Парк пам’яті на Байковому цвинтарі та про мозаїчний басейн «Зорі та сузір’я» перед палацом піонерів. Про дивовижне життя художника Володимира Мельніченка і про його нескінченну love story із Адою Рибачук. Про їхню спільну працю довжиною у життя. Про те що любов — це не дивитися очі в очі. Любов — це дивитися в один бік.

 

Оригінальна мова фільму: російська з українськими субтитрами.

 

 

8 вересня 14:00 (тривалість: 1,5-2 години)

Кураторська екскурсія з Лізаветою Герман

 

Локація: збір групи біля рецепції артцентру

Вхід: за квитком 

 

Кураторська екскурсія виставкою “Пам’яті тої, що пам’ятає” – це остання нагода пройтися усіма залами виставки із співкураторкою Лізаветою Герман, дізнатися про створення експозиції та ключові ідеї, обговорити представлені твори та важливі контексти.


 

Нагадаємо, виставка «Пам’яті тої, що пам’ятає»  тривала від 11 травня та представляла роботи художниць та художників з України, країн Східної Європи та Центральної Азії, створені у проміжку між 1950-ми та 2024 роком. Збереження та відтворення пам'яті; мистецтво в репресивних системах минулого; відкриття маловідомих постатей українського мистецтва – ці та чимало інших тем піднято на цій виставці. Кураторки виставки Лізавета Герман і Марія Ланько. 

 

 

8 вересня о 19:00  Jam Factory Art Center запрошує насолодитися електроакустичною музикою: український композитор, мультиінструменталіст Еміль Асадов виступить у Львові

 

 

Еміль Асадов — український композитор, мультиінструменталіст, саунд-дизайнер, лайв-артист, організатор і творець аудіовізуальних шоу. Зіграє авторські саундтреки до фільмів та нові композиції, що готуються до релізу. 

 

Його сольні альбоми «Youdlar Yurdu», «A Home No Longer Exists», «Crimean Strong Sea» присвячені сім’ї, дослідженню азербайджанського жанру мугам, спогадам з дитинства, корінним народам Криму.

 

Еміль має надзвичайний музичний досвід та цікаву біографію, що стала основою творчості. 

 

Служив у військовому оркестрі та ансамблі пісні й танцю в Одесі, де грав на кларнеті, тубі, валторні, литаврах, гітарі та контрабасі. Згодом став засновником і учасником кількох музичних проєктів та гуртів. Поєднував музику з генеративною графікою у проєкті «Digital Himalayas», експериментував з acid-jazz у гурті «Potreba Group», грав з гуртами «No Wasted», «Openspace Garage», «Indirect» та «Rudnic Ore».

 

Музикант створював саундтреки до класичних фільмів, таких як «Людина з кіноапаратом» Дзиґи Вертова, старих українських анімацій, що були представлені на фестивалі Flatpack у Бірмінгемі.

 

 

05.09.2024