Lviv BookForum: Сила спільнодії! 

 

31-й Міжнародний літературний фестиваль відбудеться 3-6 жовтня у Львові наживо та онлайн. Заходи  програми: 20 дискусій, 5 публічних інтерв’ю з топовими українськими та іноземними інтелектуалами, церемонія відкриття, 4 партнерські події.


 

3,5 мільйони глядачів по всьому світу, десятки тисяч офлайн-відвідувачів у Львові та сотні мільйонів охоплень у соцмережах — за два роки повномасштабної війни спільнота Форуму видавців згуртувалася довкола пошуку нових сенсів і себе в нових умовах.

 

Упродовж 30 років саме спільнота допомагала Lviv BookForum вистояти попри кризи, пандемію та війну. Саме тому Фокусна тема Фестивалю-2024 — Сила спільнодії.

На третій рік повномасштабного вторгнення Фестиваль виходить на новий рівень!

 

Серед учасників Фестивалю:

лавреат Букерівської премії Салман Рушді (Сполучене Королівство)

економіст і письменник Джеймс Алан Робінсон   (Сполучене Королівство)

письменники й письменниці Софі Оксен (Фінляндія), Георгій Господінов (Болгарія) та Мирослав Шкандрій  (Канада)

поет Кшиштоф Чижевський (Польща)

філософиня й літературознавиця Ґаятрі Чакраворті Співак (США)

та десятки світових та українських інтелектуалів.

 

Фокусна тема дозволить через історичний та актуальний досвід українців обговорити теми, які впливають на глобальні демократичні процеси: постколоніалізм в Україні та світі, сила громадського активізму й молоді, національна пам’ять та міжнародні конфлікти.А партнери-співорганізатори — донести досвід України до якнайширшої авдиторії по всьому світу.

 

Вже третій рік поспіль Hay Festival (Сполучене Королівство) виступає  діджитал-партнером, який безкоштовно транслюватиме дискусії англійською, іспанською та українською мовами для багатомільйонної світової аудиторії.

 

Міжнародна директорка Hay Festival Крістіна Фуентес Ла Рош розповідає: «Зважаючи на те, що свобода слова зазнає нападів у всьому світі, ми пишаємося тим, що є партнером Lviv BookForum як каталізатора змін через толерантний обмін ідеями. Ми надзвичайно захоплюємося командою і вважаємо за честь підтримувати її вже третій рік поспіль у доступі до нашої глобальної аудиторії допитливих умів та впливових стейкхолдерів».

 

З приємністю знайомимо читачів з іще одним цьогорічним діджитал-партнером  Фестивалю — Інститутом гуманітарних досліджень (Австрія) — який допомагатиме Lviv BookForum з логістикою.

 

Програма директорка Lviv BookForum Софія Челяк ділиться деталями: «У межах програми ми розкриватимемо три головні аспекти: напрями дискусій, присвячених постколоніалізму, висвітлимо активізм у різних його проявах та говоритимемо з українськими військовими, журналістами та документаторами про російсько-українську війну».

 

 

19.08.2024