«Сімейні концерти» у Львівській філармонії

«Сімейні концерти» у Львівській національній філармонії: як музика стає ближче до дітей

 

 

Чотири роки кращих спогадів та щирого дитячого сміху – «Сімейні концерти» у Львівській національній філармонії. 

 

Перший концерт родинного формату стартував на початку 2020 року. Подія складалась з двох частин: інтерактиву з унікальним музичним реквізитом від Центру музичного розвитку “Tempo” та концерту від Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії й солістів, впродовж якого дітей та батьків також залучали до активностей, які б допомогли краще відчути музику. Опісля концерту усі охочі отримують змогу ближче познайомитись зі вподобаними інструментами та навіть спробувати пограти на них. 

 

Кожен з концертів був неповторним та мав на меті якнайкраще впливати на музичний розвиток юних слухачів та дарувати їм цінні спогади. Організатори концертів доклали всіх зусиль, щоб навіть в час пандемії та повномасштабної війни діти отримували якісний відпочинок разом з батьками, щоб події, які єднають сімʼї — не припинялись.

 

За чотири роки народилось багато ідей. Про їхні результати, плани та мету Family Concerts розповіла засновниця проєкту Ірина Вакуліна. 

 

 

Ми надзвичайно раді, що проєкт має великий попит. І в цей час ми дуже чітко усвідомлюємо, що Сімейні концерти є місцем сили, розради, забавки – не тільки для дітей, але і місцем відновлення для батьків, що дуже важливо. Тому впродовж цієї години вони теж можуть релаксувати, теж можуть «перенестися» в інший світ, в іншу реальність, щоб мати сили далі жити, надихати своїх дітей і бути для них хорошим прикладом.

 

 

Впродовж попередніх років ми щоконцерту розповідали про світ класичної музики, академічного музикування, симфонічних інструментів. Зараз ми б хотіли також систематизувати ці знання, створити систему, яка б обʼєднала усі згадані нами на попередніх концертах теми й показала наскільки всі частини музичного світу є залежними одна від одної. Саме тому ми вирішили створити серію концертів “Автостопом по музичній галактиці” — цикл з десяти концертів, обʼєднаних великою історією, ми провадимо у вигляді мандрівки, кожного концерту відкриваючи нову планету.  

 

 

Цикл концертів “Автостопом по музичній галактиці” важливий тим, що кожен концерт пов’язаний один з одним і дозволяє глядачам теж бути частиною всього музичного дійства, подорожувати разом з нашим головним героєм Дзень-Бумом музичними планетами, які є абсолютно різними — кожна має своє забарвлення, кожна має якусь свою зону відповідальності. 

 

Також слухачі отримують карти-маршрути, в які за кожну відвідану планету отримують наліпки. Найактивніші відвідувачі, які зберуть всі планети – матимуть особливий та поки секретний приз від Famaly Concerts 

 

 

Значну увагу приділяємо вибору музичного матеріалу для концертних програм. Нам дуже важливо, щоб вся виконана музика була зрозумілою для дітей та підходила до сценарію заходу. Звісно, ми активно знайомимо слухачів і з українською музикою, деякі концерти повністю побудовані саме на творах українських композиторів.

 

За 4 роки цікавість від відвідувачів залишалася стабільною і якщо на початку ми мали аншлаги, близько 600 глядачів, то зараз ця традиція – вона повертається і наступні концерти ми теж маємо повні зали. Ми маємо глядачів, які знають нас, які знають, куди вони йдуть, що їх чекає, питають, коли наступний та що буде далі… 

 

 

Тож анонсуємо дві наступні події Family Concerts:

 

28.01.2024 / 11:30 Автостопом по музичній галактиці. Планета Кольорових тембрів

18.02.2024 / 11:30 Автостопом по музичній галактиці. Планета Оркестрової родини

 

26.01.2024