Римма Зюбіна зіграє у наступній прем'єрі заньківчан

Відома акторка театру і кіно Римма Зюбіна зіграє у наступній прем’єрі режисера Максима Голенка на сцені Національного театру імені Марії Заньковецької

 

Українська акторка Римма Зюбіна. Фото: Ірина Марконі.

 

23-24 листопада на великій сцені Національного театру імені Марії Заньковецької відбудеться прем’єра трагікомедії «Вороги. Історія любові» за романом єврейського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури Іцхака Башевіса Зінґера. Меценат проєкту – KredoBank.

 

Одну із провідних ролей у виставі – дружину головного героя Германа зіграє відома акторка Римма Зюбіна. Її на сцену театру імені Марії Заньковецької вперше запросив Максим Голенко – режисер вистави та генеральний директор – художній керівник театру.

 

Римма Зюбіна – українська акторка театру і кіно, телеведуча. Відома глядачам за роллю Дарини у фільмі «Гніздо горлиці», за яку отримала низку премій міжнародних кінофестивалів. Має більше півсотні зіграних ролей у театрі та понад 100 у кіно та серіалах. Володарка театральних премій «Київська пектораль» та кінопремії «Золота дзиґа».

 

Римма Зюбіна та Юрій Хвостенко у виставі "Вороги". Фото: Ірина Марконі.

 

На сцені театру імені Марії Заньковецької Римма Зюбіна втілить складну роль «воскреслої» дружини: єврейське подружжя Германа і Тамари, які поодинці врятувалися від розстрілу нацистами, зустрілися у Нью-Йорку. Виявилося, що Герман знову одружений – на польці Ядвізі, що переховувала його від нацистів, однак і їй він зраджує. Роль Германа виконуватиме заслужений артист України Юрій Хвостенко.

 

Режисер вистави Максим Голенко наголошує, що наскрізною темою вистави-трагікомедії «є співіснування людей та Бога: ця і любов, і зневіра метафорично завуальована у відносинах з жінками».

 

Акторка Римма Зюбіна розповідає про головну роль у майбутній прем’єрі: «Тамара, на мою думку, справді біблійна постать. Вона не просто приймає те, що її чоловік знову одружений, а й готова виховувати його дитину від іншої жінки. Тамара єдина з його жінок володіє життєвою мудрістю. Я визнаю, що не доросла до такого рівня великодушності».

 

Це вже друга прем’єра театру на великій сцені від початку сезону. Прем’єра трагікомедії «Вороги. Історія любові» стане першою режисерською роботою Максима Голенка після того, як він очолив Національний театр імені Марії Заньковецької.

 

 

Нагадаємо, що відкривався сезон прем’єрою вистави «Земля» за повістю Ольги Кобилянської режисера Давида Петросяна, який нещодавно став головним режисером театру. Вистава стала резонансною і отримала велике запит у публіки – до кінця року всі квитки вже розкуплені.

 

Також впродовж жовтня-листопада у театрі відбулося відкриття двох нових сцен для камерних вистав: неформатної сцени «Стрих» для експериментальних сучасних постановок, зокрема, української драматургії, та Блакитної зали над Камерною сценою. У цих просторах відбулися прем’єри вистав «Доця» за романом Тамари Горіха Зерня у режисурі Ігоря Білиця та «Паливо» за п’єсою бельгійки Амелі Нотомб режисерки Наталії Сиваненко.

 

 

14.11.2023