Альт в музеї митрополита Андрея.

 

У суботу, 14 жовтня,  концертом альтової музики продовжується цикл «Музичних вечорів в музеї митрополита Андрея», ініційований о. Себастьяном Дмитрухом та Наталією Ревакович. 

 

 

В концерті прозвучить альтова музика різних епох - від бароко до сучасності у виконанні альта соло та у поєднанні з іншими інструментами. Звучатимуть твори Й.С.Баха, К.Сен-Санса, Х.Віла-Лобоса, С.Гаврилюка, Б.Бартока, М.де Фальї.

 

Музичні твори буде супроводжувати розповідь про виникнення альта та становлення його як концертного інструменту.

 

Виконавці:

Сергій Гаврилюк (альт),

Андрій Савич (альт),

Любов Войтович (альт),

Настя Довгань (альт),

Назар Санницький (альт),

Артем Семоненко (альт),

Ірина Берчук (фортепіано),

Вікторія Мельник (бандура).

 

Альт - інструмент з особливим тембром, який вирізняє його серед інших струнних інструментів. Альт був створений разом зі скрипкою в період бароко і використовувався як інструмент для акомпанементу скрипці, зазвичай граючи в середньому регістрі. З розвитком мистецтва інструментування, альт став розглядатися як самостійний інструмент, що надало йому більш важливої ролі в камерному ансамблі та в симфонічному оркестрі. Почали писатися також і сольні п'єси для альта.

 

Концерт в Музеї Митрополита Андрея Шептицького (на вул. Кривоноса, 1) розпочнеться о 19-й годині, вхід вільний.

 

 

 

Довідка:

«Музичні вечори в музеї митрополита Андрея» – це серія концертів створена з ініціативи о. Севастіана Дмитруха, пароха Храму Священномученика Климентія Шептицького, та Наталії Ревакович, львівянки, яка мешкає у Варшаві, піаністки, доктора мистецтвознавства. Ідея започаткування такого циклу концертів виникла з потреби пізнання постаті митрополита Андрея Шептицького як великого мецената культури. Цикл концертів в Музеї Митрополита Андрея Шептицького (вул. Кривоноса, 1) відкриває нову музично-камерну сцену у Львові, вагомою складовою якої є музичний інструмент з приватної колекції родини Стернюків, який Наталія Ревакович передала до музею.


Перший концерт циклу відбувся 30 жовтня 2022 року і зібрав велику кількість слухачів. Періодичність концертів зберігалася щомісячними концертами від вересня до червня. Цього року, 23 вересня,  вокальним речиталем знаменитої співачки Софії Соловій розпочався наступний цикл «Музичних вечорів в музеї митрополита Андрея» в сезоні 2023 – 2024.

 

13.10.2023