Музика  Лятошинського у вільному доступі

 

Відомі музиканти у складі «Лятошинський Тріо»  разом із незалежним лейблом Golka Records видали реліз камерної музики Бориса Лятошинського. До цифрового альбому увійшли фортепіанні тріо №1 та №2 видатного українського композитора.

 

Цей запис є важливим кроком для популяризації академічного мистецтва України  не тільки для самого колективу, а й для української музики загалом. Борис Лятошинський – геній XX століття. У творчості Бориса Лятошинського формувався український музичний модернізм. Досі професійних записів камерної музики Бориса Лятошинською є вкрай мало. Завдяки релізу “Лятошинський Тріо” слухачі з усіх куточків світу зможуть познайомитись з камерною музикою українського модерніста.

 

Реліз розміщений у вільному доступі на найпопулярніших стрімінгових платформах. Запис був здійснений на сцені Львівської національної філармонії. Звукорежисер – Дмитро Мучичка.

 

           

Лятошинський Тріо:

Михайло Захаров – скрипка

 Олексій Шадрін – віолончель

 Роман Лопатинський – фортепіано

 

У 2019 музиканти об’єднались для реалізації спільної місії – популяризації творів українських композиторів. Саме цю місію колектив реалізовує під опікою імені Лятошинського – видатного композитора, який синтезував європейське та національне. Промоція його творів у світі, продовження та популяризація його культурних досягнень – головні завдання колективу.

 

 

Про лейбл:

 

Golka Records  –  це незалежний музичний лейбл, який співпрацює з найцікавішими сучасними композиторами та виконавцями в жанрі класичної музики, джазу, електроніки та етно. За останні два роки лейбл був організатором проєктів

 

Послухати записи можна на стрімінґових музичних сервісах: Qobuz, Apple Music, YouTube Music, Spotify.

 

08.07.2022