Видавці про книжковий ринок

Під час фестивалю Coffee, books & vintage, що відбудеться у Львові 8-10 жовтня, видавці влаштують дві панельні дискусії.

 

 

Книговидавничий ринок незалежної України пережив ряд криз. Пандемія ще більше загострила видавцям проблеми, що постійно накопичувалися. Перед видавцями постає щоразу більше викликів і загроз. Заплановані зустрічі виникли з потреби пошуку спільних рішень.

 

Видавців  просять попередньо зареєструватися, заповнивши електронний  формуляр https://docs.google.com/forms/d/1Ab_XIfGGTc3EryA5c5ZkpwYFJ4rGa-eT-agX-9yX2q0/edit

 

Розмови транслюватимуться на Facebook-сторінці Видавництва Старого Лева.

 

Для успішної роботи великих і малих видавництв слід врегулювати чимало моментів. Опісля Книжкового Арсеналу і Book Forum назріла важлива розмова за участі кількох ключових видавців про реальний стан, загрози і перспективи книжкового ринку.

 

Пандемія і карантинні обмеження, зменшення майданчиків для промоції книг і перманентне зростання поліграфічних витрат на видання, закриття книгарень і загроза монополізації ринку, війни великих мереж і демпінг цін, відсутність спільної стратегії і статистики книговидавничого ринку, ігнорування потреб видавців з боку держави і контрафакт російських книг в Україні, запит на переформатування ярмаркових фестивалів і пошук способів, як іти в ногу з часом і покупцем – лише частина викликів, що постає перед кожним відповідальним видавцем. 

 

 

8 жовтня о 16:00 відбудеться панельна дискусію на тему «Книговидавничий ринок в Україні. Відверто про проблеми, загрози і перспективи» за участі Івана Малковича («Абабагаламага»), Олександра Красовицького («Фоліо»), Владислава Кириченка («Наш Формат»), Віктора Круглова («Ранок»), Ярослава Мариновича («КМ-Букс»), Юлії Орлової («Vivat». Модерує Мар’яна Савка («Видавництво Старого Лева»).

 

10 жовтня о 14:00 відбудеться розмова «Про турбулентність книжкового ринку і вікна можливостей для малих видавництв» за участі Оксани Карп’юк («Дискурсус»), Ігоря Балинського («Човен»), Анатолія Івченка («Урбіно»), Ілони Замоцної «Віхола»), Наталі Мосьпан («Моя книжкова полиця»). Модерує бібліотекарка, культурна менеджерка Тетяна Пилипець.

 

Із усією програмою літературної частини фестивалю можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/JEJ3Bh6

 

 

 

 

07.10.2021