Відновлені вистави в Опері

Два грандіозних відновлення вистав на сцені Львівської національної опери вже цього тижня

 

Наприкінці театрального сезону Львівська національна опера тішить своїх шанувальників відновленням в репертуарі театру двох грандіозних вистав – опери «Тоска» Дж. Пуччіні та балету «Баядерка» Л. Мінкуса.

 

Обидві вистави, що відбудуться вже цього тижня – 23, 25 та 26 червня, надзвичайно складні й для солістів, й артистів балету та оркестру, кілька років не йшли на сцені театру. Відновлення вистав також пов’язано з якісним оновленням артистичного складу театру, тож серед виконавців – молоді артисти не лише відомі в Україні, а й ті, які успішно виступають за кордоном.   

 

 

Опера Джакомо Пуччіні «Тоска», яка востаннє йшла у Львівській опері  2017 року, повертається на сцену театру. До слова, її перше виконання на сцені театру відбулося ще у 1903 році, за три роки після світової прем’єри у Римі.

 

Сюжет вистави – це класичний любовний трикутник, де місце має і щире кохання, і засліплююча розум пристрасть. У виставах, зокрема, візьмуть солісти театру – народні артистки України Людмила Савчук та Любов Качала, український тенор Михайло Малафій, який виступав на сценах театрів Франції, Швеції, Польщі, Ізраїлю, та лауреат міжнародних конкурсів, драматичний баритон Роман Страхов. За диригентським пультом – музичний керівник Львівської опери Іван Чередніченко та інші.

 

Опера «Тоска» Дж. Пуччіні відбудеться 26 червня, початок о 18:00. 

 

 

Балет «Баядерка» Людвіга Мінкуса востаннє йшов в репертуарі Львівської опери у травні 2019 року, тож глядачі знову зможуть побачити цю чарівну казку. Сюжет балету, що відбувається у Стародавній Індії, сповнений сильних пристрастей – жертовної любові та підступності. Серед виконавців – провідні солісти балету Ярина Котис, Дарина Кірік, Олександр Омельченко, народний артист України Євгеній Свєтліца, Альбіна Якіменко, Вікторія Ткач. Диригентка вистави – Ірина Стасишин.

 

Балет «Баядерка» Л. Мінкуса відбудеться 23 та 25 червня, початок о 18:00.

 

   

 

Повний перелік подій – опер, балетів, вистав для дітей та концертів – до завершення театрального сезону 4 липня, можна переглянути на сайті театру: https://opera.lviv.ua/afisha/  

 

Однак і після завершення театрального сезону, Львівська національна опера буде відкрита для відвідувачів: у Дзеркальній залі театру відбуватимуться концерти камерної музики, а також можна буде оглянути інтер’єр театру. 

 

Нагадаємо, що після послаблення карантинних обмежень у театрі доступні для продажу усі місця глядачевої зали, однак відвідувачів просять дотримуватися маскового режиму.

21.06.2021