Три по чотири: «Віртуози Львова» запрошують на концерт «Пори року».

 

У суботу, 6 лютого, у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбудеться концерт «4+4+4. Пори року». Це авторський проєкт Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова», який відбувається уже близько 20 років узимку.

 

Фото https://philharmonia.lviv.ua

 

Вже традиційно, впродовж близько двадцяти років, «Віртуози Львова» у зимовий період презентують свій проєкт «4+4+4», який об’єднав знамениті «Пори року» Антоніо Вівальді, «Пори року в Буенос-Айресі» Астора П’яццоли та «Чотири пори Мангеттена» композитора українського походження Олексія Шора. Концерт у залі ім. Станіслава Людкевича розпочнеться у суботу о 17:00, повідомили організатори.

 

Соліст Корній Шелдунов. Фото https://philharmonia.lviv.ua

 

«Ідея цього проєкту дуже проста – початок року, оновлення, коло часу. Ну коли ще слухати вічну музику Вівальді? Але ми додаємо родзинку – "Пори року в Буенос-Айресі" Астора П’яццоли, які вдало контрастують з бароковою класикою та додають неповторного колориту. Пригадую, коли я привіз ноти з Польщі (дістати партитури на той час було непросто) і ми зіграли цю композицію вперше – був справжній фурор! Не менше захоплення завжди викликає сюїта Олексія Шора!» – розповів керівник оркестру дириґент Сергій Бурко.

 

Солістка Сандра Василькова. Фото https://philharmonia.lviv.ua

 

Солюватимуть у композиціях знана українська скрипалька Богдана Півненко та її юні вихованці – Сандра Василькова та Корній Шелдунов. Їхня участь стала можливою завдяки співпраці з фондом VERE MUSIC FUND, який надає українським музикантам гранти для участі в конкурсах, реалізує фестивальні проєкти та освітні ініціативи.

04.02.2021