Південна Корея

Комуністична символіка в Південній Кореї заборонена з огляду на жорстке протистояння з КНДР.     Інцидент трапився на Олімпійських іграх-2018 в південнокорейському Пхьончхані під час лижних змагань. Працівники стадіону намагалися відібрати у російських уболівальників на трибунах прапор із зображенням ідеолога більшовизму Володимира Лєніна. Прапора вболівальники так і не віддали, через що їм довелося покинути змагання.  
9 лютого в південнокорейському Пхьончхані розпочалися XXIII зимові Олімпійські ігри. Ігри знакові уже хоча б тому, що Росія як держава, амбітна й потужна спортивна держава, не братиме в них участь. Такою була кара за допінґовий скандал.    
  На церемонії відкриття ХХІІІ зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані український прапор нестиме капітан збірної з біатлону, володар "золотої" медалі Сочі-2014 Олена Підгрушна.   Таке рішення ухвалили у середу під час загальнокомандних зборів олімпійської команди України, повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету.   Олена Підгрушна і Сергій Бубка