Іван МАРТИНЮК

«Чиновники Івано-Франківської обласної держадміністрації привласнили 5 мільйонів бюджетних коштів, з виділених на будівнивництво фортифікаційних споруд в зоні АТО», — таку заяву оприлюднив наприкінці липня Департамент захисту економіки Національної поліції. У головних фіґурантів справи тривають обшуки. Серед підозрюваних осіб, за інформацією «Z», — один із заступників голови ОДА Олега Гончарука.  
Вперше за довший час в Івано-Франківську відбулось засідання містобудівної ради. Якщо вірити офіційному сайту Департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому, останнє таке засідання скликали ще 1 жовтня 2015 року. За своєю суттю містобудівна рада є дорадчим органом при Департаменті архітектури. Її рішення мають рекомендаційний характер, однак це своєрідний дискусійний клуб архітекторів, де можна почути фахові думки про майбутні будівельні проекти, а також дізнатися про плани забудовників.
Трагічні події на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу Львова змусили зарухатися владу інших міст, де ситуація з полігонами для твердих відходів не набагато краща. Ніхто з міських голів не заздрить тепер Андрію Садовому, і дехто, аби не опинитися в подібному становищі, робить якісь кроки на випередження. Проте кроки ці ні у Тернополі, ні у Франківську кардинально не змінять наявного стану речей, а він загрозливий в обох випадках.       
17.06.16 | Галичина |
Міський голова Івано-Франківська «свободівець» Руслан Марцінків відзначається щораз гучнішими і, даруйте, дикуватими заявами. В березні цього року він відкрився як гомофоб, коли заявив, що «геї не можуть бути патріотами». А вже в квітні «засвітився» у якості расиста, коли публічно звернувся до директора центрального ринку міста з проханням «щось придумати», аби українці мали привілеї щодо отримання торгових місць, бо зараз ринок «схожий на Шанхай».