Поділля / Галичина

По завершенню ексгумаційних робіт, останки жертв нацистів перепоховають на місцевому цвинтарі
У Сатанові тривають ексгумаційні роботи у льоху, де в травні 1942 року гітлерівці живцем замурували три сотні людей. Це вже другий такий льох. Автор спустився в обидва.
Антична дахівка з Пантікапею, знайдена на горі Мітридат. Керченський музей історичних старожитностей (КМІС). Світлина – Український історико-фортифікаційний форум.    
Між подільськими горбками розложило ся невелике село Св. Низенькі хатки, обложені на зиму загатами, з невеличкими обійстями, розтаборили ся на двох протилежних горбках і, здаєть ся, дрімають... Мочароватою долиною на насипах шутру вють ся два чорні вужі, котрі кождого дня двигають на собі страшного — дихавичного потвора, що повзе по них і везе тисячі людей або на поле слави, або в далекі — незнані світи... Недалеко стелить ся лентою невелика річка, що приневолена вічно полокати своєю водою шлюзи двох здорових млинів і розбивати свої лїниві хвилї об лотоки їх старих — чорних колїс...
(Памяти дорогого Товариша четаря І. Балюка присьвячую).     І. Картка.   Ще сонце не розігнало мряки, не спило роси, ще земля не очунялась зі сну, як стежі попрямували далї.