Львів-Харків

Вистава про людину, відрізану від зовнішнього світу своєю глупотою, сформованою глухим лісом, що відділяє Маконду від бурхливого моря, котра мешкає у провінційному середовищі й міфологізує все навколо, а дурниці, принесені з великого світу, приймає як магічні артефакти і спосіб збагачення.
Український ПЕН та Харківський ЛітМузей запрошують львівських письменників та письменниць, перекладачів та перекладачок до участі у Харківській літературній резиденції-2020. 
Якщо для львівського мистецтва притаманний зв'язок з локальною художньою традицією та фольклором у формі осмислення, обігрування, заперечення, іронії, то харківська художня сцена сфокусована на дослідженні соціальної тканини, посттоталітарного стану суспільства та того, як час та обставини формують і деформують зв’язки між людьми.
  На самому ще в’їзді у Харків, де я колись народилася і більше ніколи не була, на трубопроводі у заростях зелені збоку від роздовбаної дороги, помічаю дві великі картонки, а на них фарбою від руки: «Не суди» і «Люби ближнього свого». І зразу спливають у пам’яті якісь суто жаданівські картинки – бо все, що я знаю про це місто, я знаю здебільшого зі скупих спогадів мами і щедрих на метафорику книжок Сергія Жадана.  
  Сьогодні, 20 липня, державний концерн «Укроборонпром» передав для потреб армії 10 вітчизняних бойових машин «Дозор-Б», повідомили у прес-службі концерну.   Партія прийнята військовими представництвами у м. Харків та Львів.   «Бойові машини пройшли військову прийомку та готові до подальшої експлуатації без жодних обмежень», - йдеться в повідомленні.  
    Микола Угрин-Безгрішний (1883–1960) – письменник, січовий стрілець, автор поетичних і прозових книжок. Його спогади про відвідини Києва та Харкова були опубліковані в редагованому ним «Літературно-критичному альманасі» (Рогатин, 1941). Там же було опубліковане і його листування з Христею Алчевською, в яку він був закоханий. Саме на запрошення поетеси він і вирушив до Харкова.   Юрій ВИННИЧУК    
У суботу, 13 лютого, у Харкові відбувся позачерговий з’їзд партії «Об’єднання» Самопоміч», на якому міського голову Львова Андрія Садового переобрали головою політсили, передає Інтерфакс-Україна.   За обрання Андрія Садового проголосували 172 делегати з’їзду, проти – нуль, а утримався сам Андрій Садовий.  
Що може запропонувати сучасному українському мистецтву випускниця консерваторії? А що можуть запропонувати реалії сучасного українського музичного простору молодому композитору?