Базель

Очолювана Архіповою  Московська асоціація художників підтримувала російське вторгнення в Україну.
Відомий у Швейцарії картуніст, художник і фотограф Любомир Винник — член спілок журналістів і письменників Швейцарії, експерт кількох німецькомовних видань у питаннях Східної Європи, автор сотень статей і семи книжок, дві з яких написані українською і вийшли в Україні.
 Його архів, у якому є  листування з Томасом Манном, Марі Бонапарт, Мартином Бубером та іншими відомими людьми,  зберігається в Бібібліотеці конгресу США. Його книжка про знаменитого пацієнта   виходить у світ 1972 року й називається «Життя і вмирання Зиґмунда Фройда». 
«Cвідома розумна маніпуляція, що формує звички й переконання великої кількості людей — важливий елемент демократичного суспільства. Ті, хто керує цим суспільним механізмом, утворюють невидимий уряд, який і є справжньою рушійною силою демократичної спільноти», — Едвард Бернайс.
Нінон Ауслендер народилася і виросла у Чернівцях, понад тридцять років вона була дружиною Германа Гессе.
Перший, кого тут бачиш - василіск. Люди завжди любили страховиськ. Шедевральні європейські архітектурні пам’ятки часто кишать усілякими потворами. Мабуть, в цьому феномені проявляється вічна людська гординя: люди наближають до себе зло, одомашнюють, для себе самих створюючи ілюзію, що таким чином приручили, а отже підкорили його. Така оптика популярна і в третьому за значимістю місті Швейцарії – Базелі.    
09.12.16 | Базель |