Івано-Франківськ-Львів

Стосунки українського театру із Шекспіром і його «Гамлетом» історично  складні. Поки світ століттями розгадував парадоксальний текст і творив довгострокові національні традиції гамлетіан, на нашій сцені Гамлет уперше заговорив українською лише 1943 року (до речі, у Львові). Тож поки ми, наздоганяючи згаяне, шанобливо схиляли чоло перед велетом ренесансного гуманізму, світовий театр давно записав його у найближчі друзі і вони перейшли на «ти».
На ділянці автодороги Н-09 Мукачеве-Львів, в селі Крилос ТОВ «Автомагістраль-Південь», що є субпідрядником ТОВ «ПБС» влаштовують верхній шар дороги з асфальтобетону, повідомляє сайт Паралелі.   За дотриманням технологічного процесу спостерігали керівники Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Василь Буджак та Любомир Саманів.  
Шевченківський районний суд Львова вирішив утримувати підозрюваного у шахрайстві під вартою і встановив заставу у розмірі 20 млн грн. За версією МВС та прокуратури, він заподіяв шкоди державі на таку саму суму.  
Партійні списки кандидатів у депутати Івано-Франківської обласної ради, в яких недотримано гендерної квоти, залишаються дійсними.  
  Минулої суботи День вуличних музик відзначав цілий світ. Вперше такий захід підтримала й Україна. Київ, Івано-Франківськ, Харків, Одеса, Львів, Дніпропетровськ та інші міста, попри неоголошену війну й загальний неспокій в країні, майже відразу долучилися до вуличної ініціативи. Співаки й музичні виконавці, солісти й гурти з найрізноманітнішими інструментами висипали на площі та вулиці, щоб донести частинку власної творчості, вразити майстерністю чи просто подарувати радість та позитив від виконання жителям міст.