Дмітрій Мєдвєдєв бачить у Президентові України бажання помиритися.

 

Прем'єр-міністр Росії Дмітрій Мєдвєдєв вважає, що Президент України Володимир Зеленський направду хоче домовитися з РФ про мир. Водночас, голова російського уряду бачить в Україні сонм націоналістичних сил, котрі намагаються накинути на Зеленського зашморг.

 

Про це Медведєв сказав під час спілкування з російськими журналістам, повідомила аґенція УНІАН.

 

 

"Якщо ви запитуєте мене про ставлення до чинного Президента [України], то, напевно, зараз немає сенсу якісь характеристики давати, оскільки ця людина обрана народом України, має досить високу підтримку з боку українського народу", – сказав Мєдвєдєв.

 

Він вважає найголовнішим, щоб у Зеленського "вистачило сили духу, мужності протистояти цілому ряду деструктивних тенденцій, які в Україні сформувалися". "Іншими словами, протистояти такому шаленому націоналізму і бажанням перевернути все з ніг на голову у взаєминах з РФ. Очевидно, нинішній Президент хоче домовитися з ключових питань розвитку своєї країни, і з нашою країною в тому числі. Щоб мир був, щоб якось все-таки поновилися на більш високому рівні торговельно-економічні відносини, але питання в тому – чи вийде у нього", – сказав Мєдвєдєв.

 

При цім він зазначив, що деякі партії вже закликають людей вийти на Майдан перед зустріччю в "нормандському форматі". "Провідні політичні сили сказали, що йдемо на Майдан, станем і будемо кричати: ні шматка нашої землі, в жодному разі не приймати рішення всупереч українським інтересами тощо", – так собі бачить Мєдвєдєв.

 

На його думку, ці слова є "зашморгом, який намагаються накинути" на Зеленського, щоб він не посмів "вийти за ті межі, які були окреслені його попередником".

 

Мєдвєдєв додав, що екс-президент України Петро Порошенко "ніякого миру не хотів і був представником партії війни". "У цю ж історію намагаються затягнути і Зеленського. Все залежить від нього", – сказав Мєдвєдєв.

 

05.12.2019

До теми