У Львові обрали нового студентського мера.

5 листопада у Львові відбулися вибори студентського мера Львова. Переможницею стала Ольга Дякун, яка обійшла на виборах двох претендентів: Миколу Апетика й Богдана Кисіля.

 

 

«Дякую студентській спільноті за довіру та підтримку на виборах студентського мера Львова Студентська рада Львова!

Прямуємо разом до нових ще вищих вершин! Вітаю Oleksandr Nykolyak із успішним завершенням каденції! Пишаюсь шляхом, який ми пройшли разом», – написала Ольга на своїй fb-сторінці.

 

Як розповіла сама Ольга Дякун в ефірі UA: Українське радіо Львів, вона навчається на третьому курсі факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка. Окрім того, від травня цього року Ольга є президенткою Громадської організації «Молода дипломатія», що діє на факультеті міжнародних відносин в ЛНУ. Третій рік – членкинею Студентської ради.

 

 

Рішення брати участь у виборах студентського мера Львова називає виваженим і планує поєднувати навчання та громадську діяльність із найбільшою користю для студентів.

 

За словами Ольги, Студентська рада вже виокремила певні напрями роботи, в яких працюватиме найближчим часом. Серед них – право і підвищення правової свідомості студентів, заходи, спрямовані на підвищення обізнаності студентів зі своїми правами й обов’язками у навчальному процесі. Ще одним напрямом стане навчання для лідерів студентських організацій стосовно нормативної бази студентського самоврядування та профкомів, щоб вони могли ефективно організовувати роботу своїх спільнот. Ольга Дякун також запевнила, що за її мерства Студрада Львова активно пропагуватиме здоровий спосіб життя й організовуватиме спортивні заходи для студентів.

 

Окрім того, в планах – оновлення формату діяльності самої Студентської ради Львова. Зокрема, є ідея створення професійно спрямованих асоціацій, які давали б змогу студентові розвиватися у професійній діяльності, напрацьовувати базу контактів, яка допомогла б у подальшому і з працевлаштуванням, і з розвитком певних навиків.

 

А вже найближчим часом Студентська рада візьметься за втілення ідеї електронного студентського квитка у Львові. І, звісно, за організацію Дня студента, який святкують 17 листопада.

 

Усі фото: facebook.com/olha.diakun

 

Для довідки:

 

Студентський мер – особа, яка здійснює представницькі функції від імені студентської громади м. Львова. Його обирають делегати відкритим голосуванням.

 

Студентський мер організовує діяльність Ради; скликає та організовує підготовку її засідань; веде засідання Ради, підписує документи від імені Ради; представляє Раду у взаємовідносинах з органами місцевого самоврядування, органами виконавчої влади, засобами масової інформації тощо.

 

Студентському меру Львова допомагають три заступники з напрямів роботи, які він визначає самостійно. Віце-мери мають бути представниками різних навчальних закладів.

 

Від 2017 року студентським мером Львова був Олександр Николяк – студент Національного університету «Львівська політехніка».

 

06.11.2019