Галичани отримали посади в міністерствах (прізвища).

Колишня директорка департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій стала заступницею міністра освіти і науки України Ганни Новосад. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на своєму засіданні 11 вересня, коли було проведено низку кадрових призначень у міністерствах. 

 

Любомира Мандзій. Фото: facebook.com/lmandziy

 

Любомира Мандзій працювала директоркою департаменту освіти і науки ЛОДА протягом 2016-2019 років. У липні цього року перемогла в конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області. З 2001 року до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка. Є кандидатом політичних наук, 2008 року отримала вчене звання доцента.

 

«Зоною моєї відповідальності буде продовження реформи НУШ, дошкільна та шкільна освіта. Це саме ті питання, над якими найактивніше працювала впродовж трьох років роботи в департаменті освіти Львівської ОДА. Для мене, як і попередні роки, надалі залишається пріоритет реформ в українській освіті. Саме тому ми продовжимо впроваджувати якісні зміни, які розпочалися декілька років тому, адже ніщо не зупинить ідеї, час якої настав», – написала Мандзій на своїй fb-сторінці.

 

Ще одна львів’янка, юристка Валерія Коломієць, стала заступницею міністра юстиції.

 

Валерія Коломієць. Фото: facebook.com/valeriikolomiets

 

Валерія Коломієць – адвокат, була партнеркою АО «Бачинський, Коломієць та партнери», власниця адвокатського бюро Коломієць Валерії, колишня дописувачка Zbrucа. Працювала регіональним координатором  команди протидії порушенням прав вразливих груп у Львівській області, співпрацювала з Відділом спеціальних проваджень Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини за дорученням, викладала в УКУ на магістерській програмі з прав людини.

 

Як зазначено на сайті ЦВК, на позачергових виборах до Верховної Ради цього року була висуванкою від політичної партії «Рух Нових Сил Міхеїла Саакашвілі», №12 у виборчому списку партії.

 

В'ячеслава Негоду з Тернопільщини звільнили з посади першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, а натомість призначили на посаду заступника міністра розвитку громад і територій.

 

В'ячеслав Негода. Фото: tribuna.pl.ua

 

В'ячеслав Негода родом з села Борщівка Тернопільської області. Має дипломи архітектора і юриста, заслужений архітектор України. У центральних органах влади – з 2006 року. Уперше обійняв посаду заступника міністра регіонального розвитку і будівництва у 2008 році, працював на ній до 2010-го. Після відставки працював у Секретаріаті Кабінету Міністрів України, а також у Департаменті забезпечення взаємодії з Верховною Радою України та регіонами. Завідував відділом експертизи і аналізу розвитку територій та виборчих прав Секретаріату Кабінету Міністрів України. У березні 2014 року став заступником міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Через рік – першим заступником міністра.

 

Младена Качурець з Івано-Франківська стала заступницею міністра охорони здоров'я. Пані Качурець є експерткою з питань ліцензування лікарів, керувала медичним центром сектора Офісу ефективного регулювання (BRDO), була радницею ексочільниці МОЗ Уляни Супрун.

 

Младена Качурець. Фото: Hromadske

 

Окрім того, посади в міністерствах можуть отримати ще двоє львів’ян. Один із них – головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, який днями написав заяву про відставку й зазначив, що переходить на нову роботу. І хоча чиновник не уточнив, на яку саме, за інформацією видання Zaxid.net, Чаплінський отримає посаду в Міністерстві розвитку громад і територій – заступника міністра з питань будівництва та житлово-комунального господарства.

 

Те саме видання зазначає, що посаду заступниці міністра інфраструктури обійме львів’янка Наталя Форсюк – директорка Національного секретаріату CoST в Україні (Construction Sector Transparency Initiative – Міжнародна Ініціатива з прозорості будівництва об'єктів інфраструктури за публічні кошти). За словами Наталі Форсюк, посаду їй запропонував міністр інфраструктури Владислав Криклій, і зараз вона проходить процедуру погодження документів.

 

12.09.2019