З Кевіна Спейсі зняли звинувачення в сексуальних домаганнях.

 

Прокуратура штату Массачусетс зняла звинувачення з актора Кевіна Спейсі, якому інкримінували сексуальні домагання до сина Гізер Анру, колишньої телеведучої з Бостона.

 

 

8 листопада 2017 року на спеціальній прес-конференції в Бостоні 50-річна Анру заявила, що Кевін Спейсі сексуально домагався її тоді 18-річного сина в липні 2016 року в ресторані Club Car на острові Нантакет. Її син розповідав, що актор споїв його, після чого мацав його геніталії там же в ресторані. Яко доказ він демонстрував повідомлення і короткі, менше секунди, відео, які він слав своїй дівчині під час зустрічі зі Спейсі.

 

У результаті Спейсі пред'явили звинувачення в розпусті й образливій поведінці. Актор провини не визнавав.

 

На судових слуханнях захист Спейсі заявив, що зі згаданого смартфону юнака частина даних була видалена, що саме по собі є злочином. Суддя зажадав пред'явити смартфон, але адвокати юнака заявили, що телефон пропав.

 

Тоді суддя викликав дати свідчення під присягою самого потерпілого, але той послався на п'яту поправку до конституції США, яка дозволяє не свідчити проти самого себе, що було потрактовано як визнання брехні, оскільки за неправдиві свідчення під присягою є кримінальна відповідальність.

 

У відповідь юристи Спейсі запропонували припинити справу. Прокуратура вирішила зняти звинувачення з актора.

 

 

Спейсі звинувачували у двох десятках випадків сексуальних домагань у декількох країнах; на хвилі руху #MeTo ці звинувачення набули широкого розголосу і зруйнували акторові кар'єру. Але жодне з них, крім справи на острові Нантакет, до суду не дійшло.

 

Першим про домагання Спейсі в жовтні 2017 рік розповів актор Ентоні Рапп. Йшлося про події 30-річної давнини, коли 26-річний Спейсі запросив 14-річного Ентоні на вечірку до себе додому. Там всі гості були старшими, так що Рапп швидко знудився, пішов в одну зі спалень дивитися телевізор і не помітив, як всі пішли. Спейсі, ймовірно нетверезий, зайшов у кімнату, підняв Реппа на руки, переніс на ліжко і ліг на нього. Рапп згадує, що втік і сховався у ванній, а перед тим, як він пішов геть, Спейсі уточнив, чи дійсно Ентоні хоче додому. Кевін Спейсі зізнався, що не пам'ятає про цей випадок, але жахнувся від почутого і попросив у Реппа вибачення. У цьому ж твіті він зізнався, що протягом довгих років приховував свою бісексуальну орієнтацію, а останнім часом живе як гомосексуал.

 

Незабаром зі звинуваченнями проти Спейсі виступив американський кінорежисер Тоні Монтана, йшлося про 2003 рік. А в листопаді 2017 року керівництво лондонського театру "Олд Вік" повідомило про скарги на непристойну поведінку Спейсі від десятків нинішніх і колишніх співробітників театру, в якому Спейсі одинадцять років був художнім керівником. Спейсі наполягає на своїй невинуватості.

 

Після того, як вибухнув скандал, сцени за участю актора видалили з кількох картин, які на той момент були у виробництві: фільм "Всі гроші світу" терміново перезняли з іншим актором у тій же ролі, Netflix розірвала контракт зі Спейсі на зйомки в культовому "Картковому будиночку". В раніше анонсованому сезоні серіалу Спейсі, що грав президента США Френка Андервуда, вже не з'явився (повідомили, що його героя вбили), серіал скавалкували, зіжмакали і закрили.

 

У грудні 2017 року актор не отримав спеціальної премії "Еммі", на яку був номінований. У заяві міжнародної телевізійної академії говорилося, що премія відкликається "в світлі недавніх подій",

 

У грудні минулого року Кевін Спейсі опублікував відеоролик (11 млн переглядів на YouTube), де постає в образі свого героя Френка Андервуда з серіалу "Картковий будиночок" і, звертаючись безпосередньо до глядача (хід із серіалу), заперечує звинувачення у неналежній поведінці. "Звичайно, дехто всьому повірив. Затамувавши подих, вони чекають, що я у всьому зізнаюся, — говорить у кадрах на кухні у фартусі Спейсі-Андервуд. — Вони скажуть, що я поводжуся нешанобливо, не граю за правилами. Так, ніби я коли-небудь грав за чиїмось правилами. Ніколи цього не було. І вам це дуже подобалося".

 

 

 

18.07.2019