Книжка «Аґрафки» здобула нагороду на міжнародному конкурсі «Найкрасивіша книга року».

 

Книжка «Я так бачу» української творчої майстерні «Аґрафка» ввійшла до списку призерів конкурсу «Найкрасивіша книга року», який проводить німецький фонд «Мистецтво книги» (Stiftung Buchkunst). Про це повідомляє ВВС.

 

Загалом журі розглянуло понад 600 заявок із 32 країн світу. Українська книжка, що побачила світ у Видавництві Старого Лева, отримала бронзову нагороду. Серед інших переможців – видання з Нідерландів, Австрії, Польщі, Чехії, Росії, Японії, Китаю, Німеччини та Швеції.

 

Конкурс «Найкрасивіша книга року» проводять з 1963 року. Церемонія нагородження переможців зазвичай відбувається у рамках Лейпцизького книжкового ярмарку – одного з найбільших книжкових ярмарків у світі.

 

«Я так бачу» – це пізнавальна книжка про зір у всіх його проявах, яку створили Романа Романишин і Андрій Лесів.

 

Видання у простій формі дає відповіді на питання «скільки кольорів ми здатні бачити?», «яка будова наших очей?», «як не заблукати в світі, не бачачи його», «які візуальні символи оточують нас щодня і що вони означають?» та багато інших.

 

Раніше «Я так бачу» ставала призером конкурсу «Найкраща книга України» (номінація «Світ дитинства») і престижної нагороди в галузі дитячої літератури Bologna Ragazzi Award.

07.03.2019