Клімкін заявив, що Україна прийме радше марсіан, аніж росіян, на свої вибори.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підтвердив налаштованість офіційного Києва не допустити спостерігачів із Росії на президентські вибори. Пан Клімкін жартує, що навіть марсіани мають більше на те шансів.

 

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у twitter, коментуючи подання МЗС Росії щодо кандидатур до складу короткостроокової місії БДІПЛ ОБСЄ, написане після того, як Україна вже відхилила заявку Москви з довгостроковими спостерігачами.

 

"Хтось ніяк не заспокоїться щодо російських спостерігачів на президентських виборах в Україні. У марсіан більше шансів поспостерігати за виборами. Якщо, звісно, встигнуть пройти усі процедури і доєднатися до ОБСЄ. Але вони точно краще дотримуватимуться її основоположних принципів", – написав Клімкін.

 

Напередодні міністерство закордонних справ Росії повідомило, що Москва направить свої кандидатури для долучення до складу короткострокової місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ в Україні. "Російська сторона має намір використати своє право брати участь у міжнародному спостереженні за виборами в іншій державі-учасниці ОБСЄ", – затялися в МЗС РФ.

 

У Міністерстві закордонних справ України неодноразово заявляли, що російських спостерігачів до України не пустять. Також Верховна Рада України ухвалила закон, котрим оголосила про неможливість здійснення спостереження громадянами країни-агресора.

 

14.02.2019