Грицак, Яковенко та Зісельс дискутуватимуть, чи може історія об’єднати

Чи може історія бути «холоднокровною», об`єднати різні групи громадян та стати чинником побудови нового українського суспільства? Про це сьогодні, 22 листопада, в IHub на Хрещатику, 10 дискутуватимуть відомий історик та публіцист, учасник Несторівської групи професор Ярослав Грицак, професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія» Наталя Яковенко та громадський діяч, дисидент, віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зисельс.

 

 

Організатором події є Вільна Академія Змін, Edinburgh Business School Eastern Europe.

 

Серед питань:

1. Що таке "об'єктивна історія" і чи можлива вона взагалі?

2. Що можна взяти за маркери спільної пам'яті за ситуації, коли "історична пам"ять" для багатьох не просто різна, а іноді й ворожа?

3. Чи можливо побудувати історичну пам'ять української політичної нації, яка включає в себе всі етнічні групи, що проживають в Україні?

4. Чи можливо досягнути порозуміння щодо чутливих історичних тем, пам'ять про яких ще жива та, якою має бути узгоджена інтерпретація історичних подій?

5. Яке призначення історії у суспільстві і, чому політики так часто її використовують?

6. Чи може історична наука перебувати «над сутичкою» або приречена «служити владі»?

 

Організатори зазначають, що кількість місць обмежана. Є можливість придбати квиток на місці, але тільки за умови наявності вільних місць. Тому пропонують купувати квитки заздалегідь. До події також можна приєднатись у режимі он-лайн. Детальніше інформація на сторінці події.

 

22.11.2018