Міська рада Дрогобича заборонила пересувні цирки з тваринами.

 

Учора, 31 травня, під час засідання сесії Дрогобицької міської ради депутати підтримали петицію про «Заборону пересування цирків з тваринами на території м. Дрогобича», інформує Дрогобицька міськрада.

 

Відповідну петицію зареєструвала 27 квітня Наталія Гентош, активістка ГО «Щасливі хвости». З необхідних 65 підписів документ підписали 66 громадян.

 

Відтак на території міста вводять заборону на в'їзд та діяльність «пересувних цирків, в чиїх шоу-програмах використовують тварини».

 

У петиції авторка наголошує, що пересувні цирки порушують закон «Про захист тварин від жорстокого поводження», а існування таких цирків виховує у дітей жорстокість та негуманне ставлення до всього живого.

 

Закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» забороняє створення пересувних звіринців і дресирування тварин із застосуванням насилля, але наразі не забороняє пересувних цирків-шапіто.

 

Заборони на діяльність пересувних цирків раніше ухвалили у Львові, Києві, Луцьку та Рівному.  З часом продюсерський центр «Гастролі в Україні» та Антимонопольний комітет України через суд скасували ці заборони у Луцьку та Львові.

 

Над забороною пересувних цирків працюють також в Івано-Франківську й Тернополі.

01.06.2018