Район отримає кошти від ЄС для покращення роботи служб невідкладної медичної допомоги.

 

22 березня під час засідання у м. Бялистоці (Польща) Спільний моніторинговий комітет (СМК) програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» затвердив результати I конкурсу проектних заявок за тематичною ціллю «Безпека».

 

Серед переможців – і Сокальський район Львівщини, інформує прес-служба Сокальської районної ради.

 

СМК вирішив профінансувати 17 проектів зі 143-х, які пройшли адміністративну та якісну оцінку на другому етапі відбору. Загальна сума призначеного співфінансування становить 23,9 млн євро.

 

Сокальський район розділить фінансування із партнерами з Польщі – Томашовським та Грубешівським повітами, а також з Білорусі – Жабінковським районом. На реалізацію проекту «На допомогу» міжнародні партнери отримають фінансування в розмірі 1 235 950,32 євро (кошти Європейського Союзу). Міжнародний проект передбачає поліпшення доступності медичних послуг в небезпечних для життя ситуаціях шляхом співпраці надзвичайних медичних структур у прикордонній зоні Польщі, Білорусі й України.

 

Основною метою проекту є співпраця невідкладних медичних служб з метою покращення доступу до медичних послуг для 271 тис. жителів прикордонних територій та мандрівників у небезпечних для життя ситуаціях. Планується придбання спеціалізованого обладнання (зокрема медичні салони швидкої допомоги), медичне обладнання для ефективного рятування й охорони здоров’я.

 

З презентацією переможців можна ознайомитися тут.

02.04.2018