Проїзд в міських автобусах може подорожчати вже в квітні.

 

Проїзд у маршрутках Івано-Франківська вже з 1-го квітня може подорожчати до 5 і 7 грн, залежно від часу доби. Про це ішлося сьогодні, 27 лютого, на громадських обговореннях тарифів на проїзд в міському автобусному транспорті, передає Курс.

 

Начальник управління транспорту і зв'язку міськвиконкому Олег Ганчак повідомив, що аудиторська компанія «Аудитсервіс» провела розрахунок вартості проїзду на міських автобусних маршрутках. Згідно з ним і сформували проект рішення про підвищення тарифу на проїзд. Розрахунки робили на автобусах ТОВ «Корида Транс», для дослідження обрали 7 маршрутів. На кожному обґрунтований тариф отримали різний: від 4,16 грн до 8,1 грн. Середній тариф для підприємства становить 5,15 грн.

 

Олег Ганчак зазначив, що є пропозиція, аби це рішення набуло чинності з 1 квітня цього року. 

 

Проект рішення передбачає підвищення тарифу на проїзд у міських маршрутних автобусах до 5 грн за поїздку з 6-ї до 20-ї години та 7 грн – з 20-ї до 23-ї години. Наразі вартість проїзду у міських маршрутних автобусах становить 4 грн. Востаннє тариф підвищували у 2015-му році.

 

Безплатний проїзд для пенсіонерів та пільгових категорій діятиме у траспорті приватних перевізників із 10 до 16 години без обмежень. До 10 та після 16 год. в кожному автобусі буде три пільгові місця.  

 

«На нові автобуси, швидше за все, розраховувати не треба. На сьогодні, якщо підвищити тариф до 5,50 і при цьому платитимуть всі категорії, то, можливо, за рік заміниться 10% рухомого складу», – зазначив також аудитор.

 

Рішення про зростання тарифу тепер має розглянути виконавчий комітет Івано-Франківської міськради.

 

У січні 2018 року франківські перевізники вимагали підвищення тарифів на проїзд і погрожували страйком. Тоді міський голова Руслан Марцінків обіцяв, що не погодиться на ультиматуми перевізників, а з тими, хто не виходитиме на маршрути, розриватимуть договори. Також Руслан Марцінків обіцяв збільшити кількість комунального транспорту.

27.02.2018