Антін Мухарський проситиме політичного притулку в Європі.

 

Актор, музикант, телеведучий Антін Мухарський залишив Україну і заявив, що, імовірно, проситиме політичного притулку в одній з країн Європи, де зараз перебуває. Про це він повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Антін Мухарський зазначив, що рішення було спонтанним і вимушеним.

 

«Майже 4 роки в Оболонському суді розглядають мій первісний позов про перегляд розміру аліментів та порядку побачень з дітьми.

 

Ще раз повторю (бо цю інформацію сотні разів перекручували): я є батьком 5-х (п’ятьох) дітей від двох шлюбів. Софії та Іванки від першого шлюбу й Андрія, Орисі та Івана від другого. І якщо з першою дружиною я не маю жодних проблем у порядку спілкування, побачень та участі у вихованні та утриманні дітей, то у другому варіанті подібні проблеми існують.

 

Вони почалися у 2012 році із появою у моєму житті проекту Орест Лютий, адже колишня дружина виступила категоричною противницею критики існуючої на той момент в Україні влади. Це призвело до того, що у жовтні 2012 року мені було відмовлено у праві бачитися із моїми дітьми, з мотивацією «буцімто тато збожеволів на політичному ґрунті». З того часу ми проживали окремо», – розповів артист.

 

Він додав, що щомісяця сплачував другій колишній дружині понад 24 тис. грн на утримання дітей. Проте його фінансове становище погіршилось, тож він звернувся до суду про перегляд розміру аліментів, як зазначено в шлюбному контракті.

 

«Єдине, про що я просив у колишньої дружини, трохи послабити фінансовий зашморг на моїй шиї та дати можливість бачитися з дітьми. Але на всі мої прохання отримував відмову», – зазначив Антін Мухарський.

 

«7 грудня 2017 року у Верховній Раді у другому читанні в рекордно швидкі терміни було прийнято законопроект №7277 про посилення відповідальності неплатникам аліментів, який в народі вже охрестили «законом Сніжани Єгорової». За декілька місяців до прийняття закону в ЗМІ було розгорнуто цілу кампанію з промоутування цих нововведень. А в ролі «головного злісного аліментника країни» було обрано вашого покірного слугу.

 

Я не маю боргів перед моїми дітьми! Для цього варто зазирнути в реєстр боржників. За ці 3,5 роки я сплатив їм понад один мільйон гривень аліментів, в оплату цих фіктивних боргів з аукціонів продають моє майно. Адже поки контракт діє, я маю десь заробляти ці 24300 гривень, на які щомісяця нараховується пеня. А ще утримання дітей від першого шлюбу, а ще старі батьки і комунальні платежі.

 

Я не можу заробити таких грошей у країні, де йде війна, де українським артистам (на відміну від проросійських колег або тих, що користуються російською мовою) платять в рази менше. Але я принципово не буду повертатися на російськомовні пасовиська. Я не можу добитися правди у судах, я не можу бачити дітей, я не можу жити у країні, де найвищі державні чини оббріхують і водять за носа простих українців, я не можу достукатись до брехливих журналістів, аби вони не ширили наклепів. Бачите, як багато я не можу в Україні», – написав артист, додавши, що звинувачує передусім депутатку Ірину Луценко та міністра юстиції Павла Петренка, які лобіювали закон.

 

Антін Мухарський обіцяв повернутись в Україну, коли «всі недолугі телепні від нинішньої влади підуть в небуття».

15.02.2018